OBRAZLAGANJE OD PET SATI Vučić piše ekspoze na čak 180 strana

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRAZLAGANJE OD PET SATI Vučić piše ekspoze na čak 180 strana

Mandatar Aleksandar Vučić privodi kraju pisanje ekspozea, koji će, kako saznaje „Blic“, imati oko 180 strana.

To znači da će Vučić čitati ekspoze pred poslanicima u Skupštini Srbije najmanje pet sati, odnosno najmanje sat duže nego što je to bio slučaj 2014. godine.

Mandatar za sastav nove vlade ovih dana obavlja drugi krug konsultacija s predstavnicima stranaka o tome kako ko vidi budućnost Srbije, kao i o idejama u vezi s tim. Međutim, ovi razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se vode iza zatvorenih vrata pa se još ne zna ko je sve imao priliku da izloži mandataru svoje predloge o prioritetima rada nove vlade.

Nakon prvog kruga konsultacija, koje su obavljene još početkom juna, Vučić je rekao da je čuo dosta različitih predloga.

- Neke od njih ću uzeti u razmatranje, neke prihvatiti, neke ne, neke ću uvrstiti u ekspoze, koji predstavlja program vlade - rekao je Vučić.

Kako je „Blic“ već pisao, među deset ključnih stvari koje će se naći u Vučićevom ekspozeu nalaze se nova radna mesta i smanjenje nezaposlenosti, uravnotežen budžet i rešavanje problema iz prošlosti, zatim ulaganje u infrastrukturu i turizam, ali i pokretanje poljoprivrede.

Takođe, ono na šta će staviti poseban akcenat jeste i reforma obrazovnog sistema, novi plan za zdravstvenu zaštitu, borba protiv kriminala, korupcije i terorizma, očuvanje nacionalne bezbednost, ali i podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija kroz pravedniji sistem socijalne zaštite. Put Srbije ka EU se podrazumeva, a neće se odustati ni od korenitih promena kako bi javni sektor bio efikasniji.

Međutim, zanimljivo je da se među deset tačaka Vučićevog programa nove vlade nisu našli reforma pravosuđa, mediji i stanje u sportu iako su problemi i tu evidentni.

10 tačaka programa

1. Nova radna mesta

2. Uravnotežen budžet

3. Ulaganje u infrastrukturu i turizam

4. Pokretanje poljoprivrede

5. Reforma obrazovanja

6. Reforma zdravstva

7. Pravedno društvo

8. Efikasan javni sektor

9. Očuvanje bezbednosti zemlje

10. Put Srbije u EU

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Blic": Ekspoze Vučića na 180 strana i višesatno izlaganje

Izvor: B92, 27.Jun.2016

Beograd -- Mandatar Aleksandar Vučić privodi kraju pisanje ekspozea, koji će, kako saznaje "Blic“, imati oko 180 strana...To znači da će Vučić čitati ekspoze pred poslanicima u Skupštini Srbije najmanje pet sati, odnosno najmanje sat duže nego što je to bio slučaj 2014. godine...Mandatar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.