Nuklearna podvodna flota – prioritet u programu brodogradnje Rusije

Izvor: 011vodič.com, 06.Jul.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuklearna podvodna flota – prioritet u programu brodogradnje Rusije

NUKLEARNA podvodna flota je prioritet u programu brodogradnje ruske vojne flote, izjavio je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Viktor Čirkov.
On je sumirao rezultate Međunarodnog vojno-pomorskog sajma „MVMS 2015“ u Sankt Peterburgu koji se završio 4. jula i na kojem su predstavljeni najnoviji ruski projekti brodova i podmornica.
To je novinarima rekao predstavnik Uprave za informisanje Ministarstva odbrane RF za ratnu mornaricu, kapetan prve klase Igor Digalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
„Za Ratnu mornaricu će se graditi nuklearne podmornice pete generacije, koje se već projektuju“ – saopštio je Čirkov.
„Što se tiče serije strateških nuklearnih podmornica klase „Borej“, sva najbolja tehnička rešenja primenjena u toj klasi koja se gradi biće dalje razvijana u još novijim generacijama nuklearnih podmornica“ – kazao je admiral.
On je dodao da se „posle 2020. godine planira izgradnja i snabdevanje flote i novim velikim desantnim brodovima za osetno više vojnika nego što mogu da prime sadašnji, a još će moći da nose po nekoliko helikoptera“.
Govoreći o modernizaciji brodova, Glavnokomandujući RM Rusije podsetio je da će 2018. godine biti završena modernizacija teške atomske raketne krstarice „Admiral Nahimov“. Po svim pokazateljima, to će praktično biti nov brod, koji će činiti osnovu svake grupacije u udaljenim zonama. Posle njegovog vraćanja u stroj, počeće modernizacija teške atomske raketne krstarice „Petar Veliki“.
#fakti
The post Nuklearna podvodna flota – prioritet u programu brodogradnje Rusije appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.