Novinarska hrabrost kao uslov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarska hrabrost kao uslov

Profesionalna i građanska hrabrost je preduslov za rad u novinarstvu, izjavila je novinarka Sanja Kljajić, kojoj je u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije danas uručena nagrada "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost.

Kljajić je rekla da joj je čast da primi nagradu "Dušan Bogavac", imajući u vidu ko su sve dobitnici tog priznanja.

Ona je poručila da će nastaviti da se bori za poštovanje principa u novinarskoj profesiji i da je nagrada "Dušan Bogavac" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojevrsno priznanje i za kolege sa kojima je zajedno radila.

Sanji Kljajić je nagradu u Medija centru NUNS u Beogradu uručio prošlogodišnji dobitnik priznanja "Dušan Bogavac" Dušan Petričić.

Članica žirija i nekadašnja dobitnica nagrade "Dušan Bogavac" Danica Vučenić pozvala je mlade kolege da budu uporni i da se ne bave propagandom nego novinarstvom.

To je moja osnovna poruka za njih, rekla je Vučenić.

Predsednik NUNS Vukašin Obradović je rekao da mu se čini da su ponovo došla vremena u kojima je novinarska hrabrost poslednja brana "primitivizmu i slugeranjstvu", zbog koga građani ne veruju medijima.

On je istakao da smatra da je Sanja Kljajić pravi izbor za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost.

Nezavisno udruženje novinara Srbije pokušava svih ovih godina da dodelom nagrade, pre svega, podseti na uvaženog kolegu Dušana Bogavca i da ukaže na vrednosti za koje se on zalagao, naveo je Obradović.

Obradović je podvukao da je na tim vrednostima osnovan i NUNS.

Mi smo svih ovih godina pažljivo birali laureate vodeći računa da izborom dobitnika šaljemo poruku ne samo javnosti nego i kolegama koji su danas u situaciji koja može da se poredi sa okolnostima u kojima je živeo Dušan Bogavac, objasnio je Obradović.

Ćerka Dušana Bogavca, Milena Njamcul je napomenula da se nagrada "Dušan Bogavac"za etiku i hrabrost dodeljuje 26 godina.

Volela bih da doživim vreme kada nagrada "Dušan Bogavac"

neće imati u nazivu objašnjenje da je za etiku i hrabrost nego da će se sve znati kada se izgovori ime Dušana Bogavca, zaključila je Milena Njamcul.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.