Nove varnice demokrata i naprednjaka

Izvor: Kurir, 12.Apr.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove varnice demokrata i naprednjaka

Borislav Stefanović rekao da su naprednjaci u Nemačkoj razgovarali sa trećerazrednim činovnicima. Naprednjak Nebojša Stefanović kaže da su demokrate opsednute Tomislavom Nikolićem

BEOGRAD - Predstavnici Demokratske stranke i Srpske napredne stranke poručili su danas da njihove dve partije nikako neće sarađivati posle izbora. "Ne možemo praviti vladu i koaliciju sa ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji kad god je neki problem kažu ili - idem da štrajkujem glađu ili - pitaćemo građane na referendumu ili - ne znamo mi, znaju građani, pa neka oni kažu", rekao je kandidat za poslanika DS Borislav Stefanović.On je, učestvujući u debati na Fakultetu političkih nauka, istakao da DS neće praviti nikakvu vladu i koaliciju sa DSS, SRS i SNS, dodajući da su to stranke koje nude izolaciju zemlje, a ne rešenja za probleme.

Sa druge strane, predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović rekao je da kada neka stranka razmišlja da promeni život u Srbiji ne može da sarađuje sa najvećom strankom aktuelne vlasti, čiji su rezultati daleko od dobrih. "Bolje je ne učestvovati u vlasti nego da učestvujete u nekim koalicijama od kojih će vas kasnije boleti glava", rekao je Stefanović

Govoreći o predizbornim obećanjima SNS, Borislav Stefanović je prezimenjaka iz SNS upitao zašto kancelarija za brze odgovore nije formirana u beogradskim opštinama koje vode naprednjaci - Voždovcu i Zemunu. "Ne vidim jasno i konkretno šta SNS nudi kao rešenje. Tomislav Nikolić do sada nikada nije imao stav oko bilo kog važnog pitanja. Građani očekuju jasne odgovore, a ne floskule koje se stalno ponavljaju", rekao je Stefanović.Stefanović je, osvrćući se na nedavnu posetu naprednjaka Nemačkoj, rekao da su tamo razgovarali sa "trećerazrednim činovnicima".

Nebojša Stefanović je, međutim, istakao da je DS ta koja nije ostvarila rezultate u prethodnom periodu, a da su rezultati jedino merilo na izborima."Nisam čuo nijednu konkretnu meru od DS, već samo fascinaciju Tomislavom Nikolićem", kazao je naprednjak Stefanović, dodajući da aktuelna vlast ne zaslužuje još jednu šansu za vođenje države.

Borislav Stefanović je kazao da DS pred birače izlazi sa onim što se lako može pokazati i dokazati i da se, za razliku od SNS, u kampanji demokrata ne može naći ništa za šta ne znaju kako da sprovedu u delo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.