Nova pošta u Donjim Petrovcima kod Rume

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pošta u Donjim Petrovcima kod Rume

Dostavna pošta 22433 Donji Petrovci opsluživaće više od 1.000 stanovnika ili više od 300 domaćinstava istoimenog sela koje se nalazi na tlu Basijane, najvećeg rimskog grada u Sremu posle Sirmijuma.

Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije", danas je predao na korišćenje novu poštu meštanima Donjih Petrovaca, nadomak Rume, i to kao 22. poslovnicu u sklopu društveno-odgovorne akcije "52 pošte za 52 nedelje" koja predstavlja dvostruki dobitak, doprinoseći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i rastu Preduzeća i napretku lokalnih zajednica.

"Pošta je tu da vam bude na usluzi da platite račun, primite penziju, pošaljete novac. Poseban poklon meštanima je i besplatan internet kutak. Spremni smo da u narednom periodu kroz internet opismenjavanje uzmemo aktivno učešće u približavanju savremenih tehnologija, pre svega starijim građanima", istakao je Milan Krkobabić.

Goran Zakić, predsednik MZ "Donji Petrovci", zahvalio je Pošti Srbije što je uvažila molbu meštana i otvorila poslovnicu. "Petrovčani više neće imati muku da idu do Putinaca ili Rume zbog poštanskih usluga, sada ih imaju u centru svog sela, na svom kućnom pragu", rekao je on.

Ova pošta u sremskom kraju zaživela je nakon 15 godina, zajedničkim snagama Mesne zajednice i Pošte Srbije. Ustupljen poslovni prostor, koji je u vlasništvu Opštine Ruma, poštanski majstori su opremili po meri novog doba i računarski povezali u jedinstvenu aplikaciju Post-tis, tako da će sve usluge nove pošte biti jednostavne, brze i sigurne, najvišeg kvaliteta po najpovoljnijim cenama.

Meštani ovog sela mogu da računaju na poštanske i platne usluge svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a tu je i besplatni internet kutak sa svim prednostima savremenih načina komunikacije. Vredni poštanski radnici pružiće i besplatnu internet edukaciju kome to bude potrebno.

Kao i ostale pošte u akciji "52 pošte za 52 nedelje" i ova je otvorena potpisivanjem ugovora u sklopu promotivne akcije "Post-ekspres za 99 dinara", koja će trajati do kraja juna i koja daje dodatni impuls razvoju preduzetništva. Tako su prvi korisnici usluga nove pošte bili Mesna zajednica "Donji Petrovci" i ZTR "Gole".

Akcija "52 pošte 52 za nedelje" dobro je primljena širom Srbije, u najboljem je interesu svih i daje konkretan primer kako se mogu oživeti naša sela, kako im obezbediti sigurnu i dobru budućnost, jer je za prosperitet Srbije potrebno jako selo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.