Nikolić i zvanično kandidat za predsednika države

Izvor: BKTV News, 12.Apr.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i zvanično kandidat za predsednika države

Republička izborna komisija proglasila je danas za kandidata za predsednika države lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.
Uz kandidaturu Nikolića, SNS je dostavila 19.519 potpisa birača, a RIK je utvrdila da je ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju njegovu kandidaturu 18.743. Nikolić je sedmi kandidat za predsednika Republike.
RIK je do sada za kandidate za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << države proglasila lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, predsednika DS S Vojislava Koštunicu, Zorana Stankovića iz URS, Jadranku Šešelj iz SRS i lidera LDP i pokreta 'Preokret' Čedomira Jovanovića.
Kandidature su ranije najavili i predsednik SVM Ištvan Pastor, član rukovodstva pokreta 'Dveri' Vladan Gliših, predsednik Pokreta radnika i seljaka Zoran Dragišić, kao i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.
Rok za podnošenje prijava za učešće na predsedničkim izborima je 15. april, a redosled kandidata na glasačkom listiću biće utvrđen žrebanjem, koje će biti obavljeno 20. aprila u 19.15 sati. Zbirna liste kandidata za predsedničke izbore treba da bude objavljena najkasnije do 20. aprila u ponoć.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Tomislav Nikolić,   Kandidatura Srbije,   Ivica Dačić,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.