Nikolić: Prioritet razvoj malih preduzeća

Izvor: Glas javnosti, 30.Mar.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Prioritet razvoj malih preduzeća

BEOGRAD -  Prioritet Srpske napredne stranke je razvoj malih i srednjih preduzeća, a to bi trebalo da bude i prioritet Srbije, kaže lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

On je pirlikom obilaska porodične firme "Linea Milanović" u Resniku, koja se bavi proizvodnjom nameštaja, poručio je da to treba da bude stalni prioritet svih stranaka u Srbiji, a ne da se o tome priča samo u vreme izbornih kampanja.

Nikolić je ukazao da vlast ne bi smela >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da proizvodi uslove u kojima mala i srednja preduzeća stagniraju, već one u kojima će se novi radnici zapošljavati.

"Svaki novi zaposleni je pomoć državi", rekao je lider SNS.

Nikolić je dodao da država ne može više da zapošljava na hiljade radnika, već da su mala i srednja preduzeća ta koja će zapošljavati po 30, 40, stotinak radnika... što je i perspektiva zemlje.

Prema njegovim rečima, buduća zaduživanja države moraju da budu ulaganje u prizvodnju.

Lider naprednjaka smatra da državna uprava mora vlasnicima malih i srednjih preduzeća da omogući da godinama posluju pod onim uslovima pod kojima su ih i otvorili, kako bi mogli da planijraju proizvodnju i imaju sigurne uslove poslovanja.

On je, između ostalog, naznačio i da bi trebalo da prilikom otvaranja nofe firme privrednici budu u prvoj godini oslobođeni plaćanja poreza i dopinosa.

Vlasnik firme Srđan Milanović rekao da je njegova firma tržišno orjentisana za pojedinačne kupce i naglasio da najviše zamerki na rečun države ima zbog brojnih nameta i zato što ne pomaže industrijalizaciju i proizvodnju.

On je dodao da je koncept razvoja uslužnih delatnosti i spekulativnog kapitala, bez razvoja industrije, koncept koji je propao, što je pokazala i svetska ekonomska kriza.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.