Ni Ivanov ne dolazi na Nikolićevu inauguraciju

Izvor: Blic, 08.Jun.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni Ivanov ne dolazi na Nikolićevu inauguraciju

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov neće prisustvovati inauguraciji novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, zakazanoj za ponedeljak, 11. jun, u Beogradu, saopšteno je iz Kabineta Ivanova, ali nije naveden razlog za to.

Iz Kabineta Ivanova je, međutim, najavljeno da će makedonski predsednik sledeće nedelje učestvovati na konferenciji Procesa za saradnju Jugoistočne Evrope u Beogradu i da se očekuje da će tada imati prvi bilateralni susret s novim srpskim predsednikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Juče su predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda i predsednik Slovenije Bakir Izetbegović i Danilo Tirk najavili da neće doći u Beograd na Nikolićevu inauguraciju. Ceremoniji neće prisustvovati ni hrvatski predsednik Ivo Josipović.

Iz Tirkovog kabineta danas je saopšteno da se slovenački predsednik neće odazvati pozivu jer on "nikada ne prisustvuje inauguracijama"

"Predsednik nikada ne prisustvuje inauguracijama, ali je napravio izuzetak u slučaju inauguracije predsednika Hrvatske Ive Josipovića, zato što se radilo o susednoj državi", objašnjeno je u saopštenju.

Takođe se dodaje i da su Nikolićeve izjave o Srebrenici i Vukovaru bile "neprimerene".

Tirk je bio među prvim zvaničnicima u regionu koji je Nikoliću čestitao na izboru za predsednika Srbije, izrazivši nadu da će se prijateljski odnosi Slovenije i Srbije i put Srbije prema EU nastaviti.

Dolazak na inauguraciju najavili su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Povezane vesti: Muftija Muamer Zukorlić traži ličnu kartu Srebrenice Izetbegović i Tirk ne dolaze na inauguraciju Nikolića Bramerc: Nikolićeve izjave o Srebrenici neprihvatljive File dolazi na inauguraciju Nikolića sa porukom iz Brisela Morton Abramovic o Tomislavu Nikoliću: Novi predsednik, stari problemi
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Makedonije neće doći na inauguraciju

Izvor: S media, 08.Jun.2012

Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov neće prisustvovati inauguraciji novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, zakazanoj za ponedeljak, 11. jun, u Beogradu, saopšteno je iz Kabineta Ivanova, ali nije naveden razlog za to...Kuči: Nikolić rizikuje hapšenje ako uđe na Kosovo..Dodik dolazi na inauguraciju..Izetbegović...

Nastavak na S media...

Ivanov ne dolazi na Nikolićevu inauguraciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2012, 09:49

Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov neće prisustvovati inauguraciji novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali zašto - ne zna se.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.