Neplivačima spasiocima besplatna obuka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neplivačima spasiocima besplatna obuka

Pre par dana bili su gosti naše emisije, a uskoro ćete ih češće viđati i na novosadskim bazenima, pošto im je na Spensu obezebđena besplatna plivačka obuka. To je nagrada koju su predstavnici Spensa uručili trojici mladića koji su, uprkos tome što nisu plivači, spasili ženu koja se umalo udavila u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Priskočiti u pomoć kada se neko davi nema izvestan ishod ni kada ste dobar plivač – a kamoli kada od vode radije zazirete. To ipak nije sprečilo Emruša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Plavcija, Bahmana Sharabianija i Budimira Kovačevića da uskoče u kanal, uhvate se za ruke i pokušaju da dohvate ženu koja se davila. Kada im to nije pošlo za rukom, Bahman se odvažio i na sledeći korak.

"I onda sam ja uskočio i otplivao i zaronio sam da je okrenem pošto joj je glava bila u vodi i dok sam ja tu bio zaronio, malo sam se i ja nagutao vode...onda sam je odvukao i izvukli smo je na obalu", priča on.

Kako Bahman kaže, plivačku obuku je položio tek iz trećeg puta i to znanje je spasilo jedan život - ali se u vodi i dalje ne oseća naročito sigurno.

"Ja sam uspaničen kad plivam, ja samo potonem. Jednostavno ne znam, pokušaću sad, nadam se da ću uspeti", dodaje on.

To je ujedno i nada rukovodstva Spensa, koje je osim propusnica za bazen, hrabrom triju obezbedilo i besplatnu plivačku obuku.

Oni će od početka avgusta pohađati intenzivni dvonedeljni kurs – svake večeri će trenirati, a 19. avgusta će i polagati ispit. Nakon toga, nadamo se, naučeno će primenjivati samo radi osveženja i razonode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.