Ne znam kako neko može da glasa umesto umrlog

Izvor: Politika, 18.Maj.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znam kako neko može da glasa umesto umrlog

Za dva meseca u Srbiji neće biti upisanih na dva biračka mesta, a za dve-tri godine biće digitalizovane i sve matične knjige

Nema trunke elementarnog morala kritikovati Jedinstveni birački spisak (JBS) jer nikada nismo imali ni približno dobar, savremen i precizan birački spisak kao što imamo danas. Sve što u ovom momentu može kao primedba da se stavi odnosi se na manje od jednog promila ukupnog broja birača. A u odnosu na ono što smo imali pre šest meseci ovo je skok >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz 19 u 21. vek. Posebno, ne mogu da ga kritikuju oni koji su mogli to da urade u proteklih deset godina pa nisu uradili, kazao je za „Politiku” Milan Marković komentarišući primedbe koje je posle izbora na račun JBS iznela opozicija.  

Bilo je primedaba da se glasalo umesto umrlih?

Ne vidim kako neko može da glasa umesto umrlog. Prvo, treba da zna njegovo ime, pa na kom biračkom mestu je upisan, pa da se tamo pojavi sa falsifikovanim dokumentima tog mrtvog, sa ličnim opisom koji odgovara opisu iz neke lične karte koju je napravio, da niko od prisutnih ne zna da je ovaj umro, da mu prsnu sprej na prst i da, na kraju on, zbog toga ne može da glasa na svom biračkom mestu. Ta priča o glasanju mrtvih je nešto poprilično glupo.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 19. maja. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

objavljeno: 19.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković:Nikad bolji birački spisak

Izvor: B92, 18.Maj.2012

Beograd -- Za dva meseca u Srbiji neće biti upisanih na dva biračka mesta, a za dve-tri godine biće digitalizovane i sve matične knjige, najavljuje Milan Marković...Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kaže da se ne može kritikovati Jedinstveni birački spisak jer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.