Ne bih štampao novac?

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne bih štampao novac?

Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa i kandidat za premijera Vojvodine ipak ne bi štampanjem para pomogao privredu.
On objašnjava da bi to uradio kroz razvojnu banku koja bi di¬narskim kreditima pomagala domaću proizvodnju namenjenu izvozu.
Bajatović navodi da tu pre svega misli na proizvodnju šećera i sve poljoprivredne proizvode u Srbiji ko¬ji bi bili potpomognuti ovom bankom kojoj bi kredite obezbedila država.
Nema reči o povećanju novčane mase koja bi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uticala na rast inflacije niti o štampanju para koje bi išle u potrošnju, kako to neki zlonamerno interpretiraju, već o potenciranju domaće tražnje i što većem izvozu domaćih proizvoda. Krajnji cilj je da se reši pitanje likvidnosti privrede, kategoričan je on.
Izvor: Politka
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.