Izvor: B92, 13.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Natasa Odalovic: imam snimak Aleksandra Tijanica

Beograd -- Novinarka Natasa Odalovic zbog cijeg je teksta objavljenog u listu "Danas" okruzni javni tuzilac Rade Terzic pokrenuo pretkrivicni postupak, izjavila je za Radio B92 da poseduje tonski snimak razgovora sa savetnikom jugoslovenskog predsednika Aleksandra Tijanica. Podsetimo, Odaloviceva je vec saslusana zbog teksta u kojem je pisala o Tijanicevim optuzbama na njen i racun Vlade Srbije, ukljucujuci njegove tvrdnje da su premijer Djindjic i sekretar Biroa za komunikacije Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beba Popovic "bliski prijatelji kriminalnih klanova". U vezi sa tim slucajem, juce je u policiji bio i Aleksandar Tijanic. U izjavi za B92 Tijanic je rekao da je Natasa Odalovic iznela niz neistina u tekstu koji je objavljen u listu "Danas", a u kojem se navodi da je on rekao da Djindjic, "preko Bebe Popovica narucuje ubistva od surcinskog klana". Natasa Odalovic medjutim, u ekskluzivnoj izjavi za Radio B92 tvrdi da poseduje tonski snimak tog razgovora:

"Povodom demantovanja savetnika jugoslovenskog predsednika Aleksandra Tijanica da nikad nije rekao ono sto ja tvrdim da je rekao, i povodom laznih, nemoralnih i neistinitih tvrdnji o navodnim, a potpuno izmisljenim, okolnostima o tome kako smo i na koji nacin on i ja navodno razgovarali, zelim da javnosti predocim sledece. Ja posedujem snimak razgovora iz kojeg ne samo da jasno proizilazi da je Tijanic rekao ono sto tvrdim da je rekao u mojoj kolumni i sto sam ponovila na informativnom razgovoru u prisustvu svog advokata, kao i u izjavama u medijima. Iskljucivo iz profesionalnih i etickih razloga, taj snimak necu objaviti u javnosti putem medija, jer on nigde prethodno nije bio emitovan. Uprkos tome sto mnogi smatraju da eticki standardi ne vaze kada ste na meti Aleksandra Tijanica koji ne bira sredstva, sto je i ovom prilikom svojim laznim izjavama potvrdio. Ja, medjutim, njegovu igru necu igrati. Medjutim, ukoliko Aleksandar Tijanic u svom prepoznatljivom maniru u javnost iznese i jedan neistinit podatak kojim se narusava dostojanstvo i integritet moje licnosti, istog trenutka cu pokrenuti sudski postupak protiv njega i snimak predati sudu. S obzirom da sam u citavu ovu, vise nego prljavu pricu upletena samo zato sto sam naivno poverovala da je svima koji se medjusobno optuzuju zaista stalo samo i iskljucivo do istine i napisala tekst iza kojeg stojim svojim imenom i svojom cascu, a da iza mene ne stoje nikakvi politicki, policijski niti ostali krugovi, bila sam prinudjena da nekolicini javnih licnosti od visokog moralnog integriteta, dam po jedan primerak snimljenog razgovora. Jos jednom ponavljam da govorim cistu i nicim umrljanu istinu. Ni u kakvim prljavim izjavama necu ucestvovati ni za ciji racun i na to upozoravam sve moguce aktere ovoga slucaja", izjavila je Natasa Odalovic za Radio B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.