Na skupu Srbija čeka Šešelja i Milutin Mrkonjić

Izvor: Blic, 25.Feb.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skupu "Srbija čeka Šešelja" i Milutin Mrkonjić

Beograd - Pristalice Srpske radikalne stranke i njenog lidera Vojislava Šešelja zatražili su danas sa skupa u Beogradskoj areni, organizovanog povodom devete godišnjice od Šešeljevog odlaska u Hag, njegovo hitno oslobađanje i povratak u Srbiju.

Među prisutnima u prepunoj Areni bio je i ministar infrastrukture i rudarstva i potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić, koga su pristalice SRS prilikom predstavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispratili zvižducima.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović rekao je da je poruka današnjeg skupa radikala da Srbija čeka Šešelja, koji se već devet godina nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

- Šešelj je za ovih devet godina postao tužilac i on sudi njima. Rasturio je lažnu optužnicu, sudije i Haški sud zbog toga treba da nestane - rekao je Todorović, navodeći da Haški tribunal jedini izlaz u procesu protiv Šešelja vidi u njegovom "ubistvu, kao što su već ubili neke Srbe".

Todorović je poručio i da Srbija danas nisu "marionete" koje su 2000. dovedene na vlast i i oni koji potpisuju "veleizdaju i nezavisnost Kosova i Metohije", već narod koji se okupio u Beogradskoj areni.

Potpredsednik radikala Zoran Krasić istakao je da je "krajnje vreme" da Haški tribunal prekine "torturu" i odmah oslobodi Šešelja, koji "mora da se vrati svom narodu, porodici, državi".

- Srpski narod se ponosi što ima Šešelja, koga se plaši peta kolona evrofanatika koja je spremna da ispuni svaki ultimatum Brisela i Vašingtona. Oni te drže u Hagu i žele da te ubiju, jer si simbol borbe za slobodu srpskog naroda - rekao je Krasić, navodeći da je Šešelj "besmrtan", a njegova borba "neustrašiva".

Okupljenima se obratila i ruski akademik i član ruskog Komiteta za odbranu Šešelja Jelena Guskova, koja je istakla da je Haški tribunal u službi uske grupe ljudi, izvan medjunarodnog prava i da menja zakone po svom nahodjenju, a da su njegove sudije poslušnici, drski, bez savesti i da ne znaju za poštenje.

Ona je istakla da je Šešelj zatočenik u Evropi 21. veka koja se pogrešno naziva demokratskim.

- Tražimo od Tribunala da Šešelj odmah bude oslobodjen, da se vrati svom narodu, porodici i partiji, a od Rusije da uzme pod kontrolu delovanje Tribunala - poručila je Guskova.

Skupu, koji je počeo intoniranjem ruske i srpske himne, prisustvovala je Šešeljeva porodica, predstavnici DSS, pojedinih ambasada, a tokom mitinga čuli su se uzvici "Kosovo je srce Srbije", "Vojo, Vojo".

Pred početak skupa, u Areni su se čule pesme "Jednog dana, ako bude sreće, Drina Srbe razdvajati neće", "Spremte se, spremte četnici", "Pevaj Srbijo i kada ti se plače", "Vidovdan", "Marš na Drinu"...

Povezane vesti: Skup sećanja na Miloševića
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Vratite Šešelja narodu i porodici"

Izvor: B92, 25.Feb.2012

Beograd -- U izbornoj godini u kojoj priželjkuju njegov povratak, radikali su obeležili devetu godišnjicu od odlaska Vojislava Šešelja u Hag...Radikali su, uz podršku ruskih prijatelja, sa skupa u Beogradskoj areni zatražili i ukidanje Haškog tribunala...Pomoć i podršku pružio im je i jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.