Na listi koalicije oko SPS i Srđan Dragojević

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na listi koalicije oko SPS i Srđan Dragojević

Među kandidatima za buduće parlamentarce na listi "Ivica Dačić:SPS - PUPS - JS", koja će na listićima za izbore 6. maja biti na sedma po redu, najviše je ekonomista i penzionera, a "boje" te koalicije braniće i poznati režiser Srđan Dragojević.

Na listi je od 250 kandidata Dragojević na 55. mestu.

Prvi na listi je lider socijalista i aktuelni zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivica Dačić, drugi je potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS Jovan Krkobabić, treća je predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović, a četvrti lider JS Dragan Marković.

Iza njih slede potpredsednica SPS Dijana Vukomanović, funkcioner PUPS Konstantnin Arsenović, potpredsednik SPS i aktuelni ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić je na devetom mestu, aktuelni šef poslanika PUPS Moma Čolaković na 11, Milan Krkobabić na 13, Petar Škundrić na 14, Dušan Bajatović na 16. mestu...

Među 250 kandidata za buduće parlamentarce je 88 žena.

Najstariji na listi je predsednik PUPS, koji je rodjen 1930. godine, a najmlađi kandidat je Jelena Midić, studentkinja iz Novog Sada, koja je rodjena 1992. godine, a 146. je na listi.

Na listi je najviše ekonomista, ali i penzionera - njih 34.

Takođe, na listi je i deset diplomiranih politikologa, što je i Dačićevo zanimanje, šest privatnih preduzetnika, brojni su i profesori, lekari i pravnici, a dva kandidata su se deklarisala kao radnici.

Među kandidatima je i sedam studenata, jedan filmski režiser, dva novinara, po jedan dramski i slobodni umetnik, poljoprivrednik, samostalni zanatlija, diplomirani trener atletike i slikar ikonopisac.

Najviše kandidata dolazi iz Beograda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragojević na listi SPS-PUPS-JS

Izvor: B92, 23.Mar.2012

Beograd -- Među kandidatima za buduće parlamentarce na listi "Ivica Dačić: SPS-PUPS-JS", koja će na listićima za izbore biti sedma, biće i režiser Srđan Dragojević..Na listi je od 250 kandidata Dragojević na 55. mestu...Prvi na listi je lider socijalista i aktuelni zamenik premijera Srbije...

Nastavak na B92...

Na listi SPS i Srđan Dragojević

Izvor: Šumadija Press, 23.Mar.2012

Među kandidatima za buduće parlamentarce na listi "Ivica Dačić: SPS-PUPS-JS", koja će na listićima za izbore 6. maja biti sedma po redu..

Nastavak na Šumadija Press...

Na listi SPS i Srđan Dragojević

Izvor: Večernje novosti, 23.Mar.2012

Na listi "Ivica Dačić: SPS-PUPS-JS", koja će na listićima za izbore 6. maja biti na sedma po redu, najviše je ekonomista i penzionera

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.