NS: DS traži ostavku gradonačelnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: DS traži ostavku gradonačelnika

Demokratska stranka zatražila je danas ostavku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića jer, kako navode, ne reaguje na nezakonite postupke JKP "Informatika" u tom gradu.

Demokrate su u saopštenju navele da je skandal sa računima Infostana na kojima je Beograđanima nametnuto osiguranje domaćinstva završio na jedini mogući način, ostavkom direktora tog preduzeća, a da je istu prevaru pokušala i vlast u Novom Sadu, odnosno JKP Informatika.

"Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda Siniša Mali danas je javno priznao da su postupci Infostana nezakoniti. Na isto nametnutno osiguranje domaćinstava, ali i na druge nezakonite radnje JKP Informatike, Vučević je ostajao nem. Zato DS sada traži njegovu ostavku, a ukoliko on to sam ne učini, pozivamo Aleksandra Vučića da reaguje na isti način kao što je Mali reagovao u slučaju direktora Infostana", navodi DS.

Demokrate kažu da su Novosađani pre više od dve godine dobijali račune "Informatike", na kojima je takođe bila data stavka osiguranja domaćinstva.

Novosađani su tada, navode demokrate, tražili ostavku direktora JKP "Informatike", ali je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević "odlučio da sačuva malu interesnu grupu koja je tada upravljala, a i danas upravlja ovim preduzećem".

DS navodi da je Informatika Novosađanima nezakonito naplaćivala i opomene za neplaćene račune i podseća da je Državna revizorska institucija utvrdila nepravilnosti u radu ovog preduzeća na više od 120 strana.

"DS je više puta u Skupštini grada pokretala inicijativu za smenu direktora JKP Informatike. Međutim, SNS je svaki put stala u zaštitu ljudi koji već godinama preko računa objedinjene naplate pljačkaju građane Novog Sada", navele su demokrate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS zbog Informatike traži ostavku gradonačelnika Novog Sada

Izvor: Blic, 05.Okt.2015

Demokratska stranka zatražila je danas ostavku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića jer, kako navode, ne reaguje na nezakonite postupke JKP "Informatika" u tom gradu...Miloš Vučević..Demokrate su u saopštenju navele da je skandal sa računima Infostana na kojima je Beograđanima nametnuto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.