NOVI GAF FUNKCIONERA Za magistra Bečića italijanski predsednik je Mo(a)rtadela

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI GAF FUNKCIONERA Za magistra Bečića italijanski predsednik je Mo(a)rtadela

Potpredsednik Skupštine Igor Bečić nazvao je italijanskog predsednika umesto Matarela - Martadela, a nije uspeo ni iz drugog pokušaja da ‘ubode’ ime gosta.

Čudesnim mutiranjem glasova između “a” i “o”, Bečić ne samo da je visokog zvaničnika iz Italije bukvalno nazvao po suhomesnatom proizvodu “mortadeli” inače, ponosu Bolonje, već osim prezimena nije znao ni ime visokog gosta. Tako je umesto Serđo italijanskog predsednika najavio kao Đorđo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ozbiljnim glasom, potpredsednik srpskog parlamenta (inače magistar) čitao je pre tri dana najavu i obaveze poslanika. Isprva im saopštava “Đorđo Mo(a)rtadela, potom se zbunjuje ali se ne ispravlja. Iznova greši izgovarajući Matadela.

Inače Serđo Matarela bio je pre tri dana gost visokih srpskih funckionera, a razgovarao je i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Igor Bečić italijanskog predsednika nazvao mortadelom

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2015, 08:32

Potpredsednik Skupštine Srbije Igor Bečić nazvao je italijanskog predsednika umesto Matarela - Mortadela, što možda i ne bi bio toliki problem da to nije ponovio još jednom...To se dogodilo prilikom posete predsednika Italije srpskom parlamentu u ponedeljak. Bečića ne samo da je visokog zvaničnika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.