NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Malo interesovanje za izbore, podrška SNS ne jenjava

Izvor: Blic, 21.Apr.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Malo interesovanje za izbore, podrška SNS ne jenjava

Ako bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, na njih bi izašlo 41 odsto građana Srbije, dok nešto manje od toga, tačnije 39 odsto, kaže da ne bi otišlo na birališta.

Najveći broj onih koji bi glasali, podržali bi SNS (53 odsto), pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus". U ovom slučaju, u parlament bi ušao i SPS (9,1), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatim DS (8,3), kao i SRS (7,3) odsto.

Sa druge strane, van poslaničkih klupa bi ostao Pokret DJB (4,7 odsto), ali i Dveri (3 odsto).

Zanimljiv je i podatak da bi 14,6 odsto građana podržalo neku drugu stranku, koja nije nijedna od ovih koje su učestvovale u istraživanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAJNOVIJE ISTAŽIVANJE: Naprednjacima 53 odsto podrške, u parlament bi ušle još samo tri stranke (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017

Ukoliko bi vanredni parlamentarni izbori bili održani u nedelju za SNS Aleksandra Vučića glasalo bi čak 53 odsto birača, dok bi drugo mesto osvojio SPS Ivice Dačića (9,1%), pokazalo je prvo postizborno istraživanje agencije Faktor plus...Prema rezultatima ove ankete, pored naprednjaka i socijalista...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.