Mrkonjić novi Veljin šef?

Izvor: Kurir, 13.Jul.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić novi Veljin šef?

Lider NS Velimir Ilić u novoj vladi će morati da se zadovolji mestom državnog sekretara i to u Ministarstvu infrastrukture i energetike, koje će voditi Milutin Mrkonjić

BEOGRAD - Mrka i Velja zajedno u ministarstvu!

Kako Kurir saznaje, lider NS Velimir Ilić u novoj vladi će morati da se zadovolji mestom državnog sekretara i to u Ministarstvu infrastrukture i energetike, koje će voditi Milutin Mrkonjić.

- Koliko god da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << optuživali jedan drugog, nesuglasice i ličnu sujetu moraće da ostave po strani i da sarađuju. Kako sada stvari stoje, velika je verovatnoća da će Ilić dobiti mesto državnog sekretara u Mrkonjićevom ministarstvu, koje bi na neki način trebalo da bude razdvojeno - kaže izvor Kurira.

Milutin Mrkonjić za Kurir nije želeo da komentariše naša saznanja.

- Srce, ništa ne komentarišem - kratak je bio Mrkonjić.

S druge strane, Ilić je ipak bio pričljiviji, ali je negirao da će biti državni sekretar bilo kome.

- Šta, da budem državni sekretar?! Novoj Srbiji će pripasti ministarsko mesto, a šta ću ja da budem u vladi, o tome ćemo da se dogovorimo. Mrkonjić može da bude državni sekretar u ministarstvu koje ja budem vodio, ako se vlada u ovakvom sastavu uopšte formira - izričit je Ilić.

Na pitanje novinara Kurira da li to znači da su se izmirili, Ilić je odgovorio:

- Nisam se ja ni svađao. Sa mnom svako može da sarađuje.

Jorgovanka vodi Skupštinu, Veljko u vladi

Funkciju predsednika Skupštine, prema saznanjima Kurira, obavljaće potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković.

- Veljko Odalović će biti generalni sekretar vlade, a Aleksandar Vulin državni sekretar u Ministarstvu kulture. Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović i blizak Vučićev saradnik staće na čelo BIA. Postoji mogućnost da reditelj i član SNS Lale Pavlović bude v.d. direktora RTS, a Zoran Avramović, inače član Predsedništva SNS, ministar kulture i informisanja - kaže izvor Kurira.

Stefanović nije želeo da potvrdi naša saznanja, uz opasku da o tome nije razgovarao niti mu je to neko ponudio.

Radujko volonter u GSP

Branko Radujko, direktor Telekoma, ubuduće će se baviti i javnim prevozom u Beogradu. Naime, na jučerašnjoj sednici Skupštine Beograda imenovan je za predsednika UO GSP Beograd,što će obavljati, kako saznajemo, volonterski. On će i dalje biti na čelu Telekoma.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.