Mrkonjić: Čanak je notorna budala!

Izvor: Kurir, 18.Apr.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Čanak je notorna budala!

RRA zabranio emitovanje izbornog spota u kojem Nenad Čanak kaže da su Milošević i Koštunica oteli NIS od Vojvodine

BEOGRAD - Neprikladan sadržaj!

Republička radiodifuzna agencija (RRA) zabranila je predizborni spot LSV u kojem Nenad Čanak optužuje Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunicu za „otimanje NISi označila njegov sadržaj kao „sporan“.

- Milošević nam je oteo Naftagas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Koštunica ga je prodao kao NIS. Tražimo samo ono što je naše. Vratićemo oteto - priča Čanak u spotu koji je preksinoć emitovala samo TV Pink. Druge televizije to neće ni moći da učine jer je RRA, na osnovu člana 12 Opšteg obavezujućeg upustva, naložila da se spot ne emituje. Čankov spot najviše je pogodio ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića, inače najvećeg poštovaoca lika i dela Slobodana Miloševića.

- Čanak je notorna budala! Samo njemu može da padne na pamet da pravi takve spotove. Ne razumem šta će taj čovek u politici, bolje nek ide u privredu i radi nešto korisno - sasuo je Mrkonjić.

RRA je svoju odluku o zabrani emitovanja Čankovog spota obrazložio time da emiter može da odbije da prikaže reklamne poruke ili emisije ako oceni da one podstiču diskriminaciju, mržnju, nasilje ili vređaju čast, ugled i privatnost građana ili drugih učesnika u kampanji.

„Emiteri se upozoravaju da tokom predizborne kampanje obrate posebnu pažnju na poštovanje zakona o oglašavanju, te da, ukoliko imaju nedoumice o pitanju kršenja zakona u predizbornim spotovima, pre emitovanja zatraže mišljenje stručnih službi RRA“, piše u saopštenju RRA.

S. Mališić - J. Velinović

Jerkov: Imamo još spotova!

U LSV su, kako za Kurir kaže potpredsednica te stranke Aleksandra Jerkov, zaprepašćeni odlukom RRA.

- Neverovatno je da je naš spot, koji samo govori istinu o lošoj privatizaciji, sporan za RRA, a nisu im sporni spotovi u kojim se političari vređaju i pljuju i daju ljudima lažna obećanja. Zahtevaćemo objašnjenje od RRA jer smatramo da nismo nikoga uvredili, širili mržnju, podsticali nasilje i diskriminaciju. Samo smo rekli istinu, ali izgleda da je privatizacija NIS zabranjena tema - kaže Jerkovljeva i dodaje da LSV ima još spremnih spotova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.