Moramo da pokažemo da kriminal neće biti jači od država

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moramo da pokažemo da kriminal neće biti jači od država

Srbija, Crna Gora i BiH treba da budu zemlje stabilnosti i sigurnosti, a ne one koje se prepoznaju po terorizmu i drugim bezbednosnim izazovima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da njihove policije moraju zajedničkim radom da pokažu da kriminalne grupe neće biti jače od država.

Stefanović, koji je u Podgorici razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem i ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle trilateralnog sastanka istakao je da je saradnja srpske i crnogorske policije na veoma visokom nivou, da često rade kao jedna, dok saradnja sa kolegama iz BiH napreduje.

- Moram da izrazim zabrinutost zbog jako dobre saradnje narko-grupa u regionu i zato moramo još snažnije i zajedničkim naporima da se suprotstavimo tome. Kriminalci ne smeju biti jači od policije i države - naglasio je Stefanović i dodao da saradnja u regionu iskreno napreduje.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, Stefanović je poručio da ''moramo da budemo države jakih ekonomija, da se fokusiramo na privlačenje više investicija, na otvaranje novih radnih mesta i na to kako da građani žive bolje i budu zadovoljniji''.

Ministar je upoznao svoje kolege i sa koracima koje MUP Srbije preduzima na evropskom putu, ali i novom zakonu o policiji koji je završen i čije se usvajanje očekuje.

- 'Završili smo akcioni plan za Poglavlje 24 koji je uz manje zamerke prihvaćen i mi smo ih već otklonili. Kada je reč o novom zakonu o policiji on će, između ostalog, omogućiti karijerno napredovanje, uvesti nove sektore i ojačati Sektor unutrašnje kontrole - rekao je Stefanović.

On je obijasnio da je borba protiv korupcije i kriminala naš prioritet, ne samo u državi, već i u redovima policije.

U saopštenju je istaknuto i da je Stefanović nakon zajedničkog sastanka imao i bilateralni susret sa ministrom Konjevićem sa kojim je potpisao Protokol o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stefanović:Tri zemlje treba da budu zemlje stabilnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2015

Srbija, Crna Gora i BiH treba da budu zemlje stabilnosti i sigurnosti, a ne one koje se prepoznaju po terorizmu i drugim bezbednosnim izazovima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da njihove policije moraju zajedničkim radom da pokažu da kriminalne grupe...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.