Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morales o poređenju RT i ID: televizijski kanal je podvrgnut napadima zbog istine

30.01.2015. -

Glavni uzrok osude televizijskog kanala Russia Today (RT) i njegovog poređenja s grupacijom "Islamska država" (ID) od strane SAD sastoji se u tome što ovaj televizijski kanal govori istinu, izjavio je predsednik Bolivije Evo Morales u intervjuu za RT.

"Kad mediji postanu glas naroda, a posebno glas revolucionara, naći će se ljudi i mediji koji će ih osuđivati i izvrtati istinu. A ovaj medij (RT) je glas zemalja koje se danas razvijaju, on je glas naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sveta i zaslužuje naše oduševljenje", rekao je Morales.

Ranije je izvršni direktor Saveta upravnika za pitanja emitovanja programa (Broadcasting Board of Governors, BBG) SAD Endrju Lak u intervjuu za list The New York Times govoreći o izazovima koji se postavljaju pred svetom naveo ruski televizijski kanal u istom nizu s terorističkom organizacijom ID. RT ovo smatra nekorektnim i upitila je protestna pisma kako samoj organizaciji, tako i zvaničnim nadleštvima SAD.

Izvor: Glas Rusije, foto: AFP PHOTO/Rodrigo ARANGUA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.