Mladi, glasajte za sebe

Izvor: Kurir, 28.Apr.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi, glasajte za sebe

Dugoročno nam je cilj da mlade postepeno uključimo u politički život zemlje, rekao je Bogdan Turudija, koordinator projekta

BEOGRAD - Odlučite o svojoj budućnosti.

To mladima od 18 do 29 godina poručuju iz NVO Alterfakt, koja je u saradnji s Ambasadom Nemačke i Paktom za stabilnost Jugoistočne Evrope pokrenula projekat „Glasam za sebe 2012“. Na tu ideju ih je naveo poražavajući podatak da je pre četiri godine na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbore izašlo svega 10,1 odsto mladih.

- Kroz ovaj projekat pokušavamo da motivišemo mlade ljude da izađu na izbore. S nekim izuzecima, ne vidim obraćanje stranaka u kampanji toj ciljnoj grupi - rekao je Bogdan Turudija, koordinator projekta, i dodao da je to donekle i logično, jer političari znaju da „ti klinci ne glasaju“.

- Dugoročno nam je cilj da mlade postepeno uključimo u politički život zemlje - kaže Turudija.

(N. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.