Mirović: Zaustavili smo nenamensko trošenje iz budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Zaustavili smo nenamensko trošenje iz budžeta

Poslanici Pokrajinske skupštine nakon višesatne rasprave usvojili su rebalans budžeta Vojvodine, sa 78 glasova za. Uzdržanih poslanika nije bilo, a njih 29 glasalo je protiv rebalansa. Predsednik pokrajinske vlade Igor MIrović izjavio je da je Vlada zaustavila nenamensko trošenje iz pokrajinskog budžeta koje se, kako je rekao, u kontinuitetu realizovalo prethodnih godina.

"Nema više nenamenskog, nezakonitog trošenja sredstava preko Fonda za nove tehnologije, preko Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za kapitalna ulaganja i preko svih drugih budžetskih razdela, i to je ono što je najvažnije", izjavio je Mirović pred početak sednice Skupštine Vojvodine o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2016. godinu.

On je dodao da je novi plan da se krene u velike investicije u delu projekata koji su do sada bili na marginama, saopštio je Biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću

"Najavili smo početak izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, mnoge zajedničke projekte Uprave za kapitalna ulaganja i lokalnih samouprava, velike investicije u zdravstvu, poput nabavke tri angio-sale", rekao je Mirović i ukazao na podatak da u Vojvodini trenutno funkcionišu samo dve, od juče tri angio-sale, dok u centralnoj Srbiji funkcioniše 20 angio-sala.

U delu razdela koji se tiču socijalne politike i obrazovanja nastaviće se sa programima koje ovogodišnji budžet, koji je donela prethodna vlada nije prepozno, kao što su: isplata naknade za treće dete, troškovi koji se tiču učeničkog standarda i drugo, naveo je on.

"Želimo da rebalansom pokrajinskog budžeta pokažemo već prve obrise nove politike, a da budžetom za 2017. godinu u potpunosti počnemo da sprovodimo novu politiku koju je Pokrajinska vlada zacrtala," rekao je Mirović.

On je još jednom ponovio da trošenje sredstava na bespotrebne i izmišljene projekte, zloupotrebe raznih fondova koji su služili kao forma za pranje novca - "više ovde ne stanuju".

Na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine, poslanici raspravljaju o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2016. godinu.

Rebalansom se preraspoređuje 1,59 milijardu dinara

Rebalans pokrajinskog budžeta se radi na osnovu priliva od prodaje iriških preduzeća, sredstava iz Fonda za razvoj, kao i sredstava prenesena iz prethodnih godina. Sva ta sredstva uvećaće ukupno budžet AP Vojvodine za 1,59 milijardu dinara.

Pokrajinska vlada namerava da ta sredstva usmeri u naknadu za treće dete, regresiranje troškova đaka, kao i projekte poput izgradnje zgrade Radio-televizije Vojvodine, izgradnje tri angio sale u Subotici, Somboru i Zrenjaninu i sredstva za popravku aparata.

Poslanici Demokratske stranke su kritikovali predložen rebalans navodeći da on nije razvojni i uložili su nekoliko amandmana. Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine kritikovali su rebalans iznoseći da će čak 800 miliona dinara otići na tekuću potrošnju. Za Srpsku radikalnu stranku se, kako kažu njihovi poslanici, ništa nije promenilo samo što su ranije 16 godina vladale demokrate, a da sada budžet kroje naprednjaci i rade kao i njihovi prethodnici.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Izgradnja nove zgrade RTV-a i tri angio-sale"

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 09:04

Novi Sad -- Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je da je Pokrajinska vlada uspela da zaustavi nenamensko trošenje novca iz pokrajinskog budžeta...Mirović je prethodnu Pokrajinsku vladu koju je predvodila Demokratska stranka optužio da je prethodnih godina "u kontinuitetu" nenamenski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.