Mirković: Pritisci režima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Pritisci režima

Poručujemo svima koji koriste represiju nad oglašivačima, kao i nad agencijama za marketing, da list Sport neće prestati da izlazi i da nećemo dozvoliti da Sport kupite na sumnjiv način kao Tanjug, saopštio je danas direktor Sporta Saša Mirković.

I pored toga što smo od jutros razgovarali sa većinom zaposlenih u Sportu, navodi se u saopštenju Mirkovića, objavljenom na sajtu ovog dnevnog lista, "nastavljaju se besomučne laži i spletkarenja u nekim medijima".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On podseća da je "nekoliko zaposlenih u redakciji Sport" u petak odbilo da izvršava svoju radnu obavezu, ističući da je Sport, prukos tome, i danas došao do svojih pratilaca, "kao što će i svaki naredni dan Sport biti na kioscima".

"Mnoge lobističke grupe pokušavaju da unište list Sport samo zato što sam ja rekao 'NE sadašnjoj vladajućoj garnituri na čelu sa Vučićem", ocenio je Mirković i ukazao da su listu Sport ukinute sve reklame skoro već godinu dana.

Uprkos svemu tome, mi odolevamo i nekako se snalazimo da nađemo put do svojih čitalaca, dodao je Mirković, koji smatra da je deo zaposlenih izmanipulisan "od strane tih lobista i kumova koji su počeli da ih plaćaju".

Oni su u petak odbili da daju tekstove za novine, a prelamači da urade prelom novine, tvrdi Mirković i upozorava da je to teška povreda radne discipline.

Danas su "udaljeni sa svojih radnih mesta i dobiće otkaze ugovora o radu, ukupno njih osmoro", precizirao je Mirković.

Što se tiče lista Sport, on je kao gubitaš bio u Kompaniji Novosti a tako je došao i u Beoton. U tom trenutku se i država odrekla lista Sport, ocenio je Mirković.

Danas kad vide da Sport kreće napred i, "uprkos svim pritiscima koje trpimo i moja porodica i ja od vladajućeg režima", napominje Mirković, "unosi se nemir, kroz neke zaposlene u Sportu, kako bi se kompanija Beoton naterala da Sport proda u bescenje".

"Poručujemo svim tim koji koriste represiju nad oglašivačima, kao i nad agencijama za marketing, da list Sport neće prestati da izlazi i da nećemo dozvoliti da Sport kupite na sumnjiv način kao Tanjug", saopštio je Mirković.

On je svim zaposlenima, koji su u petak prekinuli proces rada, poručio da "vode računa o brendu koji su gradili i da se ne prodaju za sitan novac i obećanja političkih moćnika preko njihovih kolega", koji su dobili otkaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.