Ministri o deblokadi korišćenja mosta Ljubovija - Bratunac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 03:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri o deblokadi korišćenja mosta Ljubovija - Bratunac

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovaraće danas u Beogradu sa ministrom komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismirom Juskom o izgradnji mosta Ljubovija - Bratunac i potpisivanju sporazuma koji će omogućiti da počne izgradnja zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji opštine Bratunac.

Bez tih sporazuma građani Ljubovije i Bratunca neće moći da koriste most, koji će tokom novembra povezati dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obale Drine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Dodaje se da je Ismir Jusko u prvoj poseti Beogradu, a sastanak je usledio posle kritika koje je Zorana Mihajlović uputila 16. septembra Savetu ministara BiH zbog nepotpisivanja sporazuma koji bi omogućio građanima Srbije, Republike Srpske i BiH da što pre koriste novi most.

Kako je ranije rečeno, sporazumi su neophodni za raspisivanje tendera za gradnju graničnog prelaza i pristupnih saobraćajnica.

Projekat izgradnje mosta Ljubovija - Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

Radovi na mostu nazvanom "Bratoljub" i dugom 227 metara su počeli 20. oktobra 2015. i rok za završetak celog projekta je septembar 2017.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Rok za završetak celog projekta oko mosta Bratoljub je septembar 2017

Izvor: Beta Video, 27.Sep.2016

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas nakon razgovora u Beogradu sa ministrom komunikacija i prometa u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismirom Juskom, da je realno da završetak radova u vezi celog projekta izgradnje mosta...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.