Ministarstvo Albanije: Nesrazmerno reagovanje Srbije

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo Albanije: Nesrazmerno reagovanje Srbije

Ministarstvo inostranih poslova Albanije ocenilo je danas kao nesrazmerno reagovanje srpskog Ministarstva spoljnih poslova u vezi sa albanskim ambasadorom u Beogradu Iljirom Boćkom, prenosi Koha.net.

Iljir Boćka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je ambasador Albanije u Beogradu, koji je odbio da primi protestnu notu Ministarstva spoljnih poslova zbog kamenovanja autobusa sa fudbalerima Srbije, postupio nediplomatski i da zbog toga neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u narednih šest meseci da kontaktira sa srpskim zvaničnicima.

Portparol MIP-a Albanije Gljevin Derviši rekao je da takvi potezi izlaze izvan okvira prakse prihvaćene međunarodnim pravom.

"Razočarani smo reagovanjem srpskih vlasti koji zanemaruju dobru volju albanskih vlasti za mirno održavanje fudbalskog susreta i odvajanje sporta od politike. Neadekvatno komuniciranje Ministarstva spoljnih poslova Srbije sa predstavnikom Republike Albanije u Srbiji je apsolutno neproporcionalno", naveo je Derviši.

"Takvo reagovanje, kao i jednostrano tumačenje diplomatskog imuniteta i privilegija, prevazilazi okvire opšteprihvaćenih odredbi međunarodnog prava i podsećaju nas na praksu iz prošlosti", rekao je Derviši.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.