Milorad Pupovac: Položaj Srba u Hrvatskoj se pogoršava

Izvor: Kurir, 28.Jul.2015, 06:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Pupovac: Položaj Srba u Hrvatskoj se pogoršava

BEOGRAD - Milorad Pupovac, predsednik SNV, rekao je juče da se položaj Srba u Hrvatskoj uoči godišnjice obeležavanja operacije „Oluja“ pogoršava, a razlog za to su, kako je naveo, porast nacionalizma posle ulaska u EU, oslobađajuće presude hrvatskim generalima, ali i optužbe opozicije na račun vlasti da je „nedovoljno hrvatska“ u nastojanju da razume Srbe.

- Nažalost, atmosfera se pogoršava. Poruke netolerancije su sve vidljivije i sve glasnije prema svim manjinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a posebno prema Srbima. Posebno se u tome ističu antićirilična kampanja, veličanje „Oluje“ i zaboravljanje njenih posledica. U takvim okolnostima je poprilično teško raditi na poboljšanju prava Srba i ostvarivanju onoga što su objektivne potrebe Srba u sredinama u kojima žive - rekao je Pupovac.

Kako je dodao, to u velikoj meri otežava i onemogućava unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i ispunjenje obaveza koje je Hrvatska preuzela potpisivanjem pristupnog ugovora sa EU.

Na pitanje zbog čega se to dešava, ocenio je da je jedan od razloga ulazak u EU.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.