Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović o tajnom snimku: Zašto sam rekao da je vlada u Beogradu ČARŠIJSKA

Lider hrvatskog SDP Zoran Milanović, čiji su snimci na kojima uvredljivo govori o Srbiji i drugim zemljama regiona objavljeni "slučajno" u sred kampanje za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, u jednom intervjuu pokušao je da pojasni zašto je izneo pomenute uvrede.

Milenović, koji je pritom tvrdio da su on i hrvatski branitelji, sa kojima je inače bio na sastanku koji je "tajno sniman", ustvari "provalili" da ih snimaju, rekao je da je sve što je tada rekao o Srbiji - govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ranije.

Prenosimo deo intervjua:

Novinar: Vi ste u jednom trenutku poručili braniteljima, citiram 'naša politika o Srbima u Hrvatskoj je da su to naši građani i pokušavamo ih što više obgrliti, ali vlada u Beogradu je beogradska čaršija, ponašali su se bahato. Vidi se da se snalaze u košarci i vaterpolu, ali politika je kompliciranija. Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore, nego ćemo donijeti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu'.

Milanović: Dobro...

Novinar: To ste vi rekli.

Malnović: Pa ja sam to rekao javno, u debati s (Andrejem) Plenkovićem na HTV-u. Možda nisam upotrijebio riječ čaršija. Da sad ne objašnjavam što u političkom kontekstu znači čaršija. Pa to sam rekao u debati si Plenkovićem, što je novo?

Novinar: I vama je normalno da vas se snima tako na razgovorima?

Milanović: A ne, to nije normalno. Mi smo skužili, ali smo šutjeli i smijali se. To je tako. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.