Izvor: B92, 05.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikavica optužuje medije

Novi Sad -- Poslanik DSS-a u Skupštini Srbije Dejan Mikavica optužio medije da su ga uvredili netačnim i neobjektivnim izveštavanjem.

Mikavica je, povodom saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao, izjavio da mu je netačnim i neobjektivnim izveštavanjem naneta uvreda kao učesniku saobraćajne nezgode jer se tvrdi da je odgovoran za udes. "Time se vrši nedopustiv pritisak na sudske organe i unapred određuje ishod sudskog procesa", naveo je Mikavica.

Novosadska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija podnela je danas krivičnu prijavu protiv Mikavice zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena Jelena Jovanović. Mikavica u saopštenju nije demantovao da je izazvao saobraćajnu nezgodu. "Naglašavam da najdublje i iskreno saosećam s bolom i brigom porodice Jovanović i verujem u uspešan oporavak naše sugrađanke", naveo je Mikavica.

Krivična prijava Mikavicu tereti za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju jer se sumnja da je u nedelju u Novom Sadu prošao kroz crveno svetlo na semaforu i udario u automobil kojim je upravljao Lazar Mirosavljev iz Veternika, a koje je od siline udarca izletelo na trotoar i naletelo na Jelenu Jovanović, koja je stajala na pešačkom ostrvu. Istražni sudija Branislava Perišić potvrdila je novosadskom Radiju 021 da se osnovano sumnja da se Mikavica svojim vozilom nije zaustavio na raskrsnici i da je udario u drugi automobil.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je Mikavicu da podnese ostavku. LSV u saopštenju pita Mikavicu da li će podneti ostavku kao moralni čin makar na jednu od mnogih funkcija. Ta stranka navodi da je Mikavica nesreću izazvao bez putnog naloga, vozeći službeno vozilo koje je vlasništvo Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Mikavica obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora JP Transnafta, savetnik je direktora Spensa, šef Katedre za istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i poslanik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.