Mihajlović: Nelegalna gradnja je krivično delo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nelegalna gradnja je krivično delo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je danas predsednike opština u Beogradu i Srbiji da se postaraju da se Zakon o ozakonjenju dosledno primenjuje.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, ona je na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda Goranom Vesićem i predsednicima beogradskih opština u Vladi Srbije poručila da će dobiti svu neophodnu podršku i pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće tolerisati nepoštovanje Zakona.

"Nećemo dozvoliti da se Zakon o ozakonjenju ne primenjuje na pravi način, jasno. Krivično je delo svako kršenje ovog zakona i predmet ozakonjenja su objekti koji su ukrovljeni pre donošenja Zakona, ne posle", precizirala je Mihajlović.

Ona je najavila formiranje Koordinacionog tela koje će nadzirati sprovođenje Zakona u svim opštinama u Srbiji koji bi trebalo da reši pitanje bespravne gradnje.

Mihajlović je poručila da će to ministarstvo pregledati svih 8.000 do sada donetih rešenja po novom Zakonu, te da će se tamo gde se ustanovi da ima prekršaja, nalagati rušenje dok će inspektori koji su odgovorni za takva rešenja odgovarati.

"Sada kada više ne postoje visoki doprinosi i kada se građevinska dozvola u Srbiji dobija u proseku za osam dana, nema razloga da više trpimo bespravnu gradnju", zaključila je Mihajlović i najavila kontrole po gradovima u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Nelegalna gradnja je krivično delo

Izvor: RTS, 28.Jul.2016

I posle nekoliko pokušaja legalizacije i zaustavljanja bespravne gradnje, nelegalnih objekata sve je više. Najveći broj tih objekata moći će da se legalizuje po do sada najpovoljnijim uslovima, ukoliko su izgrađeni do stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju krajem novembra. One koji su kasnije...

Nastavak na RTS...

Mihajlović sa Vesićem: Nećemo trpeti bespravnu gradnju

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je danas predsednike opština u Beogradu i Srbiji da se postaraju da se Zakon o ozakonjenju dosledno primenjuje...Kako je saopštilo resorno ministarstvo, ona je na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda Goranom Vesićem...

Nastavak na N1 televizija...

Nelegalna gradnja: Pod lupom još 8.000 objekata

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016

Nelegalna gradnja je krivično delo ponovila je ministarka Zorana Mihajlović na sastanku s čelnicima beogradskih opština. U glavnom gradu već postoji delimičan spisak objekata koji će sigurno biti srušeni a na njemu bi moglo da se nađe njih još 8.000 koji ili nemaju zakonsku mogućnost da budu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.