Mihajlović: Izjava Nikolića opasna i neodgovorna

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Izjava Nikolića opasna i neodgovorna

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je danas da je izjava lidera SNS Tomislava Nikolića da dogovori koje je Srbija postigla u postupku pregovora sa Prištinom njega neće obavezivati, ako postane predsednik, krajnje neodgovorna i opasna po državu. Milivoje Mihajlović

"Kako je napredak u pregovaračkom procesu bio uslov za dobijanje kandidature, takve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjave učesnika u izbornom procesu mogu da dovedu u pitanje naše odnose sa Evropskom unijom, ali i regionalnu bezbednost", rekao je Mihajlović Tanjugu.

Mihajlović je naglasio da Vlada Srbije dijalogom i mirnim putem rešava probleme na Kosovu i Metohiji i u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom Srbije štiti državne i nacionalne interese, kao i opstanak srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je juče na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici da ne zna šta je aktuelna vlast dogovorila sa Prištinom, "da ne zna o čemu su pregovarali i da je jedan čovek rešavao našu sudbinu na Kosovu i Metohiji - Boris Tadić", koji, kako je rekao, duguje da kaže dokle je stigao.

"Dokle god da je stigao dalje odatle ni jedan korak ne sme da se napravi. Dokle god da je otišao u pokušajima da se dodvori da bi ostao i treći mandat, šta god da je potpisao, a da je na štetu Srbije, to mene ne obavezuje", istakao je Nikolić.

Povezane vesti: Stefanović: Vlada nije postavila barikade na KiM Tači Eštonovoj: Ne tolerisati dvoličnost Srbije NATO zainteresovan za jačanje Kosovskih bezbednosnih snaga Vlada daje 1,39 milijardi dinara za predsedničke izbore Dačić: Tadić i Nikolić misle da će podeliti vlast, ali ja kažem - malo morgen
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.