Martinović: Ako pobedi SRS prekid svih evrointegracija i dijaloga s Prištinom

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: Ako pobedi SRS prekid svih evrointegracija i dijaloga s Prištinom

U slučaju da Srpska radikalna stranka pobedi na izborima 6. maja, biće prekinute sve evrointegracije, kao i pregovori sa Prištinom, poručio je danas na predizbornom skupu u Sremskoj Mitrovici kandidat radikala za predsednika Srbije Aleksandar Martinović.

"Kosovo je prodato da bi se dobio status kandidata za članstvo u EU i mi bismo odmah prekinuli sve pregovore sa Prištinom. Nama nije potrebna zvezdica , >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mi imamo Ustav", rekao je Martinović.

On je ponovio da se nakon dobijanja statusa kandidata postavlja pitanje federalizacije Srbije, kao i da se SRS zalaže za prekid svih evrointegracija.

"U Srbiji treba da se vodi srpska politika, a ne politika Brisela i NATO pakta", kazao je Martinović.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić je rekao da više od 80 odsto građana Srbije ne želi uazak u EU i da je SRS jedina stranka koja zastupa interese te većine. Govoreći o poljoprivredi Krasić je ocenio da su mali posednici zemlje sistemski uništeni, dok subvencije koriste "biznismeni".

"Poljoprivrednici su uništeni, ima tajkuna koji poseduju i preko 30 .000 hektara zemlje. Radikali ne žele Srbiju u kojoj sve, pa i primena zakona, zavisi od debljine novčanika", poručio je on okupljenima.

Radikali su u sklopu predizbornih aktivnosti danas obišli Staru Pazovu, Irig, Rumu, Šid, Pećince, Inđiju i Sremsku Mitrovicu.

Povezane vesti: Robert Kuper osudio napad na srpsku delegaciju u Prištini Galuči: Neobična reakcija EU na Tadićeve poteze Krasnići: Beograd ne ostvaruje dogovore iz Brisela Analitičari: Tadić ima veće šanse za pobedu U Prištini kamenovani automobili delegacije Vlade Srbije, uhapšeno dvoje
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.