Marković: Bez zastave EU dok Srbija ne bude član

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Bez zastave EU dok Srbija ne bude član

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković neće staviti zastavu Evropske unije (EU) na zgradu Skupštine grada ne zato što ne želi u EU već zato što treba sačekati taj dan kada će Srbija postati član Unije.

"Gledam one moje kolege u Beogradu kako se slikaju pored zastave EU, pa svi misle da smo već tamo, a nismo. Treba građanima reći istinu da ćemo mi sačekati još malo", kazao je Marković u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obraćanju davaocima krvi iz 20-ak gradova Srbije koji su posetili Jagodinu.

On je rekao da zastava EU jeste za poštovanje i da on jeste za ulazak u EU, ali da od toga ne treba praviti marketing.

Marković je dodao da je marketing pravljen i onda kada se govorilo kako će mišljenje Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova biti na našoj strani, kako ćemo decembra dobiti status kandidata, a posle se to desilo u martu.

"Ne treba da se radujemo nečemu pre nego što se desi, već treba da se desi pa da se radujemo. Ukoliko se tako budemo ponašali u narednom periodu siguran sam da će oni koji budu odlučivali o našoj sudbini konačno da kažu da su Srbi poštovali sve ono je trebalo i što je bila njihova medjunarodna obaveza", kazao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palma: Ne stavljam zastavu EU dok Srbija ne bude član

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković rekao je u utorak da neće staviti zastavu Evropske unije (EU) na zgradu Skupštine grada ne zato što ne želi u EU već zato što treba sačekati taj dan kada će Srbija postati član Unije..."Gledam one moje kolege u Beogradu kako se slikaju pored zastave EU,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.