Mali akcionari „Beko“ i „Energoprojekt“ stali uz SNS

Izvor: BKTV News, 02.Apr.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali akcionari „Beko“ i „Energoprojekt“ stali uz SNS

Srpska napredna stranka i mali akcionari firmi „Beko“ i „Energoprojekt“ potpisali su juče sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći, kojim udruženja malih akcionara ovih firmi pružaju podršku SNS-u i koaliciji „Pokrenimo Srbiju“.
Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS-a, rekao je da naprednjaci žele da pomognu radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji su ostali bez posla i firmama, koje su po okončanju privatizacionih postupaka otišle u stečaj.
- Veoma sam zahvalan akcionarima „Energoprojekta“ i „Beka“ na njihovoj odluci da se uključe u promene u Srbiji. Te promene više niko ne može da zaustavi, a mi ćemo morati mnogo odgovornije da vladamo i da se vladamo odgovornije nego što je to činila ova vlast – rekao je Vučić. Zamenik predsednika naprednjaka istakao je da je svaka treća privatizacija u Srbiji poništena i da je u više od dve trećine firmi imovina delimično ili u potpunosti rasprodata, dok su firme ugasile svoju delatnost.
- Ovi ljudi iz „Energoprojekta“ i „Beka“ traže promene, više pravde za celo društvo. Oni će pomoći našu kampanju, a mi ćemo im pružiti svaku vrstu pravne pomoći. Čini mi se da ta vrsta dogovora pokazuje da možemo sa onima koji su oštećeni tokom stečajnih postupaka, ali i sa svima onima koji žele da svojim delima menjaju budućnost i da prave drugačiju Srbiju za sebe i za svoju decu. Oni ne traže ništa za sebe, već samo za svoje firme. Retko sam imao priliku da sretnem takve ljude – istakao je Vučić.
Zoran Simić, predsednik malih akcionara „Energoprojekta“, naveo je da su se akcionari tog preduzeća obratili za pomoć svim poslaničkim klubovima u Skupštini Srbije, ali da su jedini odgovor i razumevanje dobili od SNS-a.
- Naš Upravni i Nadzorni odbor doneli su odluku da se priključimo SNS-u u menjanju Srbije. Zahvaljujem se pravnom timu SNS-a, koji je pregledao našu dokumentaciju i koji je shvatio da se u „Energoprojektu“ dešava nešto što je mimo zakona – rekao je Simić u prisustvu Vladimira Cvijana iz pravnog tima SNS-a.
Slobodan Popović je, u ime udruženja akcionara „Beka“, koji imaju u vlasništvu 60 odsto akcija ovog nekadašnjeg tekstilnog giganta, naveo da su se akcionari obraćali nadležnim za pomoć.
- Stečajni upravnik „Beka“ obećavao nam je 60 do 70 evra po akciji da bi to obećanje pogazio. Obespravljeni smo, nismo dobili ništa – rekao je Popović.
Izvor/foto: Pravda
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.