Mađarska: Gradnja zida počinje za nekoliko nedelja

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Gradnja zida počinje za nekoliko nedelja

Mađarska planira da započne gradnju ograde visoke četiri metra duž granice sa Srbijom u narednih nekoliko sedmica kako bi zaustavila veliki priliv imigranata, rekao je danas Janoš Lazar, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

On je dodao da zid dužine 175 kilometara predstavlja privremenu meru i nije ni na koji način usmeren protiv južnog mađarskog suseda.

"Mađarskoj treba Srbija kao saveznik, mi želimo da sačuvamo taj savez i da ga ojačamo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Lazar.

On je dodao da će zid biti podignut na granici kao privremena mera u nadi da će Evropa uskoro naći konačno rešenje za ovo pitanje.

Očekuje se da će ograda na granici koštati između pet i 10 milijardi forinti, odnosno između 17,7 i 35,4 miliona dolara. Od početka godine, blizu 70.000 migranata prešlo je ilegalno u Mađarsku, većinom preko granice sa Srbijom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gradnja zida počinje u narednih nekoliko sedmica

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2015

BUDIMPEŠTA - Mađarska planira da započne gradnju ograde visoke četiri metra duž granice sa Srbijom u narednih nekoliko sedmica kako bi zaustavila veliki priliv ilegalnih migranata, rekao je danas Janoš Lazar, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana...On je dodao da zid dužine 175 kilometara...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.