MILORAD DODIK: NEĆU ČEDU U SRPSKOJ VLADI

Izvor: Kurir, 17.Mar.2012, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILORAD DODIK: NEĆU ČEDU U SRPSKOJ VLADI

Bićemo deprimirani ako neko ko ima negativne stavove o Srbiji i RS bude deo vlasti. I to ćemo jasno reći, rekao je Dodik

BEOGRAD - Samo sa prijateljima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da očekuje nastavak dobre saradnje dve zemlje, ali i da mu je vlada u kojoj bi sedeo Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i RS.

- Izbori su unutrašnja stvar. Imam dobru saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << s Demokratskom strankom, oni su podržali moju partiju na izborima i to partnerstvo će biti održano ne samo u ovim nego i u mnogim drugim situacijama.

Da li ćete se pojaviti na nekom skupu DS?

- Boris Tadić je dolazio na predizborne mitinge moje partije i ne vidim razloga zašto se to ne bi desilo.

U LDP ne kriju da bi ušli u vladu s DS i SPS. Kako biste sarađivali s vladom u kojoj je i Čedomir Jovanović?

- Bilo kakva saradnja s partijom koja ima takve stavove je pod znakom pitanja. Za nas je to apsolutno neprihvatljivo.

Da li biste u tom slučaju okrenuli leđa Tadiću?

- Šta znači okrenuti leđa? Naravno da ćemo biti deprimirani ako jedan Čedomir Jovanović, koji ima negativne stavove o Srbiji i Republici Srpskoj, bude deo vladajuće garniture. I to ćemo jasno reći. To umanjuje naš potencijal u budućoj saradnji.

A ako Tomislav Nikolić dođe na vlast?

- Naravno da ću poštovati volju biračkog tela. Ako bude imala legitimitet, ta vlast treba da bude naš partner.

S kim vama lično više odgovara saradnja - sa Nikolićem ili s Tadićem?

- To nije važno.

Kakvu politiku prema RS očekujete od nove vlade u Beogradu?

- Očekujemo da razvije potencijale, da nesumnjivo bude najjača država ovde i da srpsko nacionalno pitanje, gde god da se ono pojavi, istakne bez oklevanja kao jedan od najvažnijih prioriteta svoje politike.

Pevaću dok me narod traži

Dobili ste ozbiljnu konkurenciju u pevanju; da li ste nekada čuli Dačića kako peva?

- Ne, ali čuo sam da je pevao u Briselu. Ono što može da se ceni u mom slučaju jeste hrabrost da to probam. Dokle god ljudima odgovora, a to osetim po „hemiji", ja ću to činiti.

Tužilaštvo BiH otaljava „slučaj Borik"

♦ Dokle se stiglo sa „slučajem Borik"?

- Istražne radnje i dalje se vode, ima indicija i ukazivanja da iza toga stoji organizovana grupa. Motivi te grupe još uvek se ispituju.

Prošlo je mnogo vremena od tada, a još ne postoji jasan motiv?

- Takav je pravni sistem u BiH, kompleksan. Samo se tužilaštvo BiH time bavi, istražne radnje nama su nedostupne.

Hoćete da kažete da tužilaštvo BiH sabotira istragu?

- Ne, ali nemam poverenja u te pravosudne institucije. Da li oni imaju više podataka, ne znam. Čovek koji je sam prijavio da je uneo oružje ne želi da sarađuje, tako da ne možemo da znamo detalje.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Neću Čedu u srpskoj vladi!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2012

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da očekuje nastavak dobre saradnje dve zemlje, ali i da mu je vlada u kojoj bi sedeo Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i RS...- Izbori su unutrašnja stvar. Imam dobru saradnju s Demokratskom strankom, oni su podržali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dodik: Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiv

Izvor: BanjalukaLive.com, 17.Mar.2012

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da i poslije izbora u Srbiji očekuje nastavak dobre saradnje Srpske i Srbije, ali da mu je vlada u kojoj bi sjedio lider LDP-a Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i Srpskoj. "Naravno da ćemo biti deprimirani...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.