M. Videnović: Napadi na zaštitnika su napadi na vladavinu prava

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M. Videnović: Napadi na zaštitnika su napadi na vladavinu prava

Potpredsednica Demokratske stranke Maja Videnović ocenila je da se "sramnim napadima" na zaštitnika građana Sašu Jankovića "ne udara" samo na njega, već na temelj vladavine prava, nezavisne institucije i demokratsko društvo.

- Nije to pokušaj da se ućutka samo neko ko slobodno misli, nego neko ko radi ono na šta je Ustavom i zakonom obavezan. Neko ko štiti prava građana. Ako se zaštitnik proglašava politikantom, sramotom, neprijateljem samo zato što se nekome ne dopada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenica da radi svoj posao, šta da očekuju građani? Šta im vlast napadom na zaštitnika poručuje - navela je Maja Videnović za dnevnik "Danas".

Prema njenim rečima, opasno je za društvo u Srbiji da se neprijateljem smatra svako ko ne govori pohvale o premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

- Dužni smo da se tome glasno suprotstavimo. Odbranom zaštitnika ne brani se jedan čovek, brani se institucija, brane se vrednosti koje su svakodnevno napadnute. Kad poslanici i ministri vladajuće stranke postaju isključivo zaštitnici misli i namera premijera, zaštitnici Zaštitnika moraju biti institucije i javnost. Zaštita zaštitnika je zaštita svakog od nas - navela je potpredsednica DS-a.

Prošle nedelje je nekoliko poslanika vladajuće Srpske napredne stranke zatražilo ostavku Jankovića tvrdeći da je njegov izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji u 2014. godini paušalan i ispolitizovan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šta ako je sve o ombudsmanu ipak tačno?

Izvor: Danas, 21.Apr.2015

Ne znam gde je i kada izvesna Maja Videnović čula da je bilo ko od poslanika Srpske napredne stranke nazvao Sašu Jankovića neprijateljem? Valjda je to sada neka nova naučena matrica da se protivnicima stavlja u usta nešto što nikada nisu rekli. Ono što mogu da potvrdim iz njenog autorskog teksta,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.