Lukšić čestitao Cvetkoviću kandidaturu Srbije za EU

Izvor: Blic, 03.Mar.2012, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić čestitao Cvetkoviću kandidaturu Srbije za EU

Premijer Crne Gore Igor Lukšić je danas čestitao Srbiji što je postala kandidat za prijem u EU i ocenio da će ta odluka Brisela pozitivno uticati na čitav region.

"Uveren sam da će zemlje-članice EU prepoznati napore koje ulažete na putu evropskih integracija, i da će na osnovu sveobuhvatnih reformi koje sprovodite, doneti odluku o otvaranju pregovora o članstvu u EU do kraja godine", piše u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čestitki Lukšića upućenoj premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću.

Crnogorski premijer je ocenio da dodelom statusa kandidata Srbiji, EU "daje jasan signal čitavom regionu da su evropske integracije najbolji put do stabilnosti i prosperiteta".

Povezane vesti: Koštunica: Srbiji treba politička neutralnost, a ne EU Dežer: Kandidatura Srbije dobra za ceo region Izvestioci PS Saveta Evrope: Značajan napredak Srbije Delević: Kandidatura je početak posla Van Rompej: Ojačana evropska orijentacija zapadnog Balkana

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.