Lukašenko: Raspad SSSR je katastrofa

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Raspad SSSR je katastrofa

Peking -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da raspad Sovjetskog saveza smatra katastrofom, prenosi "Sputnjik".

“U raspadu Sovjetskog Saveza vidim katastrofu koja je imala negativne posledice za čitav svet. Ništa dobro od raspada nismo dobili“, izjavio je predsednik Belorusije, odgovarajući na pitanje studenata Pekinškog univerziteta.

On je konstatovao da Sovjetski Savez i Kina nisu uvek imali svetle trenutke u istoriji svojih odnosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“Dolazilo je i do ratnih sukoba na granici, ali ako se pogleda u istoriju, mi, sovjetski i kineski narod, uvek smo imali više svetlih (trenutaka)“.

Kao dobar primer toga Lukašeko je naveo zajedničku pobedu nad fašizmom i japanskim militarizmom.

Kada je reč o SSSR to je, prema mišljenju beloruskog lidera, moćna država koja je bila faktor obuzdavanja i osiguranja stabilnosti u svetu.

Aleksandar Lukašenko je uveren da su za vreme SSSR-a bilo nemogući mnogi konflikti, kao što su oni koji se sada odigravaju na Bliskom istoku ili u Africi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko: Raspad SSSR-a je katastrofa

Izvor: Blic, 01.Okt.2016

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da raspad SSSR-a smatra katastrofom..."Ja u raspadu Sovjetskog Saveza vidim katastrofu koja je imala negativne posledice za čitav svet. Ništa dobro od raspada nismo dobili“, izjavio je predsednik Belorusije, odgovarajući na pitanje studenata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.