Ljajić bez zamerki na izveštaj

Izvor: B92, Beta, 18.Nov.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić bez zamerki na izveštaj

Beograd -- Šef tima za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić kaže da Srbija nema zamerke na izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca o saradnji Beograda sa Tribunalom.

Verzija izveštaja glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savetu bezbednosti UN u koji je Srbija imala uvid prvi je izveštaj o saradnji Beograda sa Haškim tribunalom "bez ijedne zamerke", izjavio je šef Akcionog tima za saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tribunalom Rasim Ljajić.

"Rano je davati konačnu ocenu Bramercovog izveštaja jer ono što smo mi imali prilike da vidimo, to je nacrt koji cirkuliše u Njujorku među članicama Saveta bezbednosti UN", rekao je Ljajić.

Ono što smo do sada videli, kako je rekao, "apsolutno je realno i objektivno i odražava činjenično stanje kada su u pitanju operativne potrage i kada su u pitanju ostali vidovi saradnje s Haškim tribunalom".

"Ovo je prvi izveštaj bez ijedne zamerke Srbiji i prvi izveštaj u kojem se naglašava da je Tužilaštvo Haškog tribunala zadovoljno naporima koji se ulažu u lociranju dva haška optuženika", rekao je Ljajić.

On je naveo da ima prostora da se Bramercov izveštaj eventualno promeni do 3. decembra, kada će glavni tužilac podneti konačnu verziju izveštaja Savetu bezbednosti UN.

Ljajić je rekao da očekuje da će i ostali u međunarodnoj zajednici "na adekvatan način vrednovati sadržaj i suštinu Bramercovog izveštaja".

Ignjatović: Izveštaj veoma povoljan

Novi izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca veoma je povoljan po Srbiju, rekao je za B92 Dušan Ignjatović, direktor kancelarije za saradnju sa Hagom.

Prema njegovim rečima, Bramerc sada prvi put navodi da je zadovoljan stepenom saradnje i potvrđuje da je ona, po svim aspektima, na visokom nivou.

"Njegova ocena slaže se sa našom ocenom saradnje", kaže Ignjatović.

"Mi nemamo nijednu primedbu na ovaj izveštaj koji pokazuje da je Srbija uradila mnogo i u ovom procesu koji traje već dugo imamo već nekoliko dobih izveštaja u kontinuitetu, potvrđuje se da je saradnja Srbije dobra i da se u kontinuitetu poboljšava", kaže on.

Ignjatović navodi da je, međutim, drugo pitanje da li će ono što se nalazi u izveštaju biti dovoljno za neke druge institucije.

"Mislim da bi bilo loše govoriti da je ovo sve ili ništa i očekivati neke spektakularne obrte, jer će Srbija nastaviti da sarađuje sa Tribunalom i nema potrebe da se oko svega ovoga podiže temperatura. To je naša oabeza i mi ćemo nastaviti da održavamo ovaj nivo saradnje, a tamo gde je moguće poboljšavaćemo je", rekao je on.

"Siguran sam da će je neke institucije, pre svega u procesu evrointegracija, prepoznati i da će ova pozitivna ocena delovati i tu. Međutim ako se to ne desi sada siguran sam da će svi napori koji se preduzimaju u najskorijoj budućnosti biti vrednovani na najbolji način", kaže Ignjatović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je Bramerc zadovoljan

Izvor: Kurir, 18.Nov.2009

BEOGRAD - U izveštaju glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnji Srbije s Tribunalom neće stajati formulacija „puna saradnja“, kojoj su se srpske vlasti nadale. Umesto toga, Bramerc u izveštaju, koji će biti predstavljen 3. decembra u Savetu bezbednosti UN u Njujorku, konstatuje...

Nastavak na Kurir...

Bramercov izveštaj povoljan

Izvor: S media, 18.Nov.2009

Izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca veoma je povoljan za Srbiju, što Beograd pozdravlja, ali je u ovom trenutku teško govoriti da li je to dovoljno za nastavak evrointegracija, izjavio direktor kancelarije Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Dušan Ignjatović. .."Bramercov izveštaj...

Nastavak na S media...

Prvi izveštaj bez ijedne zamerke

Izvor: S media, 18.Nov.2009

Verzija izveštaja glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savetu bezbednosti UN u koji je Srbija imala uvid prvi je izveštaj o saradnji Beograda sa Haškim tribunalom "bez ijedne zamerke", izjavio šef Akcionog tima za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić. .."Rano je davati konačnu ocenu...

Nastavak na S media...

Bramerc zadovoljan saradnjom sa Srbijom

Izvor: Politika, 18.Nov.2009

Od našeg stalnog dopisnika..Brisel, 17. novembra – Kancelarija glavnog tužioca Tribunala u Hagu zadovoljna je zalaganjima vlasti u Srbiji, naveo je SeržBramerc u redovnom izveštaju Savetu bezbednosti UN o saradnji sa tribunalom, saznaje „Politika” iz izvora u Briselu koji su imali...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.