Ljajić: Platforma SSSS prihvatljiva, većina zahteva realna

Izvor: Blic, 01.Feb.2012, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Platforma SSSS prihvatljiva, većina zahteva realna

Predsednik Socijademokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas na sastanku s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije da je platforma SSSS prihvatljiva, a većina zahteva realna i izvodljiva.

Kako je saopšteno iz Saveza samostalnih sindikata nakon sastanka, Ljajić je rekao da su sindikati prirodni partneri i saveznici te partije i da, bez obzira na to da li će se taj sindikat politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << angažovati ili ostati po strani, treba posle izbora da sarađuju u daljim reformama, "jer samo zajedno mogu da unaprede socijalni dijalog u Srbiji".

"Platforma SSSS je prihvatljiva, a većina zahteva realna i izvodljiva", ocenio je tom prilikom Ljajić.

"Naša partija je podržala vašu ideju da se uključite u politički život, jer se sindikati danas nalaze na prekretnici. Mi treba sutra da sarađujemo u parlamentu, jer ćemo tako imati veću snagu", zaključio je Ljajić, navodi se u saopštenju.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović rekao je da kakva god koalicija bude bila sutra na vlasti, sindikat traži da institucije države funkcionišu, jer su briga o građanima i odgovornost države neophodni.

"Strane investicije jesu poželjne, ali prvenstveno moramo da pokrenemo svoje kapacitete, pa će onda doći i strani kapital", naglasio je on. U saopštenju se dodaje da su predstavnici SSSS razgovarali sa predstavnicima SDPS-a o osnovnim opredeljenjima i konkretnim zahtevima sindikata, definisanim u Platformi za razgovore sa političkim strankama.

Na sastanku je zaključeno da su socijalna pravda i zaštita prava radnika i socijalno ugroženih zajednički imenitelji SSSS.

Povezane vesti: Naprednjaci blizu dogovora sa sindikatima Nikolić očekuje dogovor o saradnji SNS i SSSS Tadić izrazio spremnost DS za dijalog sa sindikatima Orbović: Sindikat razmatra nastup sa strankama SDPS počeo predizbornu kampanju "Jasno, časno i glasno"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.