Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nova vlada nema 100 dana popusta

KRALJEVO -

Predsednik Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Lajić rekao je večeras u selu Samaila kod Kraljeva da buduća vlada neće imati 100 dana popusta, već će odmah morati da donosi teške odluke.

Ljajić je uoči predizbornog skupa rekao novinarima da očekuje da Srbija dobije vladu vrlo brzo posle izbora i da formiranje vlade ne bi trebalo da se pretvori "u višemesečnu špansku seriju".

"Bilo bi dobro da vlada bude sastavljena od što manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koalicija i stranaka i da ima najviše 15 resora", rekao je Ljajić.

Odluku Borisa Tadića da podnese ostavku na mesto predsednika Srbije ocenio je kao očekivanu i mudru, jer tako cela godina neće proći u izbornim kampanjama i postizbornim kalkulacijama.

Govoreći meštanima Samaila i okolnih pomoravskih sela, predsednik SDPS-a je ocenio da su zajednički neprijatelji svih građana Srbije siromaštvo, nezaposlenost, male plate i penzije.

Da bi se ti ključni problemi rešavali, Ljajić smatra da su Srbiji više nego ikad potrebni stabilnost i pomirenje, ali da još ima ekstremista koji bi želeli da Srbiju vrate 20 godina unazad.

"Avanturisti u Vojvodini traže Republiku Vojvodinu, traže federalizaciju Srbije. Onaj moj zemljak traži da napravi džamahiriju od Novog Pazara. Neće više moći ni jedni ni drugi, neće nijedan ekstremizam proći u Srbiji", poručio je Ljajić.

On je istakao da predizborne skupove SDPS ne vidi kao puko skupljanje glasova, već kao mogućnost da predstavi svoju ideju, što je, kako smatra, posebno važno zbog velikog broja novih ljudi koji se nisu bavili politikom.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.