Ljajić: Nikolićeve izjave na doprinose pomirenju

Izvor: Blic, 07.Jun.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nikolićeve izjave na doprinose pomirenju

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je da izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića, da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego veliki zločin, ne samo da ne doprinosi regionalnoj stabilnosti i pomirenju na prostoru nekadašnje Jugoslavije, već dodatno otvara prostor za novo nepoverenje u odnosima među državama u regionu.

Ljajić je u intervju agenciji Anadolija rekao da bi bilo dobro da se na tome završi, jer ovakve izjave udaljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbiju od Evropske unije.

"Ove izjave su s nevericom dočekane i u Briselu. Primarni politički interes Srbije jeste članstvo u EU. S ovakvim izjavama mi se udaljavamo od tog osnovnog cilja", kazao je Ljajić, koga Anadolija predstavlja kao važnog partnera Demokratske stranke Borisa Tadića.

On je podsetio da je Srbija učinila sve da dobije datum početka pregovora s EU i da ovakve izjave neće doprineti tome da Srbija ispuni taj osnovni cilj.

"Dobro je da se na ovom završi. Dobro će biti ako ne bude novih izjava koje su kontradiktorne, koje će naići na nerazumijevanje i u regionu i šire, odnosno u EU. Nikolić još ne može da izvrši tu transformacije sa mesta lidera opozicione stranke na mesto predsjednika države, gde svaka njegova izjava ima težinu daleko veću od one koju je davao kao predsednik opozicione stranke", naveo je Ljajić koji strahuje da u perspektivi Nikolićeve izjave mogu naneti još veću štetu.

Inače, Ljajić je uveren da Tadićeva DS, Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića i Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića imaju najveće šanse da formiraju novu vladu u Srbiji.

Ljajić je potvrdio da se vode razgovori oko principa rada buduće Vlade Srbije i da se posebno razgovara o ekonomskoj politici koja bi trebalo da bude vođena ubuduće.

"Postoje razlike među koalicionim partnerima. . . Razgovara se oko budućeg odnosa sa Međunarodnim monetarnim fondom, oko očuvanja makroekonomske stabilnosti, kako da se Srbija izbori s problemom velike nezaposlenosti, velike nelikvidnosti domaće privrede, visokog spoljnopolitičkog deficita", rekao je Ljajić .

Ljajić, koji je ministar rada i socijalne politike u tehničkoj vladi, ističe da buduća vlada "mora imati veliku saglasnost" oko rešavanja problema Kosova.

"Ne treba nam zamrznuti konflikt na Kosovu. To nije interes Srbije", smatra Ljajić i podseća na Tadićev plan od četiri tačke za Kosova koji treba da omogući nastavak evropskih integracija i dobijanje datuma za početak pregovora s Evropskom unijom).

"To je sledeća tačka u ovom sporazumu koje bi sve stranke trebalo da potpišu", napominje on.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Kandidatura Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolićeve izjave vode nepoverenju

Izvor: B92, 07.Jun.2012

Sarajevo -- Lider SDPS Rasim Ljajić ocenio da izjava Tomislava Nikolića o Srebrenici ne da ne doprinosi pomirenju, već otvara prostor za novo nepoverenje...Ljajić je u intervju agenciji Anadolija rekao da bi bilo dobro da se na tome završi, jer ovakve izjave udaljavaju Srbiju od Evropske unije...Podsetimo,...

Nastavak na B92...

Ljajić: Nikolićeve izjave ne doprinose pomirenju

Izvor: Blic, 07.Jun.2012

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je da izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića, da se u Srebrenici nije dogodio genocid nego veliki zločin, ne samo da ne doprinosi regionalnoj stabilnosti i pomirenju na prostoru nekadašnje Jugoslavije, već dodatno otvara prostor za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.