Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Durakovićeva izjava je provokacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra provokacijom izjavu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da je državni vrh Srbije nepoželjan u Potočarima ovog 11. jula.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Linta smatra očiglednim da bošnjački političari i verski lideri zastupaju pogrešan stav da Srbi treba da priznaju navodni genocid u Srebrenici kao jedan od preduslova pomirenja.

Pročitajte još:

"Nažalost, u bošnjačkoj javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nema dovoljno razuma da se prihvate nesporne činjenice da je u ratu devedesetih godina bilo zločina i proterivanja na svim stranama i da će jednostrano insistiranje da su Bošnjaci doživeli genocid izazvati samo još dublje podele i još veću mržnju izmedju dva naroda", navodi Linta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.