Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica Srbije traži ponavljanje izbora na svim biračkim mistima

Levica Srbije ocenila je danas da bi vanredne parlamentarne izbore zbog nepravilnosti tokom izbornog procesa trebalo ponoviti na svim biračkim mestima.

Poslednji u nizu događaja, koji bacaju senku na regularnost izbora je i glasanje birača iz mesta Grca u Kosovskoj Vitini kome je utvrđena greška u matičnom broju, navela je Levica i upitala kako je moguće da je birač sa nevalidnim matičnim brojem glasao.

"Izražavamo sumnju u validnost tog JMBG-a jer ne prolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << matematičko-logičku proveru, odnosno izlazi kao neispravan i pozivamo MUP da se izjasni o tome. Ako je JMBG validan, onda bi MUP trebalo da obrazloži zašto ne prolazi test validnosti ili je možda reč o još jednom falsifikatu", navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Dodaje se i da nije potrebno da premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić lično objašnjava svaki slučaj zloupotrebe jer postoje institucije, koje bi između ostalog, trebalo da istraže i prijavljenu kupovinu glasova, ucenjivanje odobrnika, ali i trgovinu uticajem u pojedinim gradskim opštinama.

Republička izborna komisija je na jučerašnjoj sednici odbila predlog predstavnika Levice Srbije Sava Pilipovića da se na dnevnom redu nađe i odlučivanje o ponovnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora zbog, kako je ocenjeno, krađe na izborima 24. aprila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.