Lavrov u razgovoru sa Vučićem: Rusija razume stavove Srbije u slučaju Haradinaj

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov u razgovoru sa Vučićem: Rusija razume stavove Srbije u slučaju Haradinaj

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas popodne telefonom sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, koga je upoznao sa postupkom francuskih vlasti u slučaju Haradinaj.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije izrazio je iskreno razumevanje za stavove i pozicije Vlade Srbije po tom pitanju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je danas zahtev Srbije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja. Na odluku suda Srbija više nema prava žalbe.

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija za ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabrinuta zbog odluke suda o Haradinaju

Izvor: RTS, 27.Apr.2017

Oslobađanje bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj predstavlja ispolitizovanu odluku i svedoči o dvojakim standardima Pariza, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem. ...

Nastavak na RTS...

"Odluka francuskog suda u vezi sa Haradinajem ispolitizovana i dokazuje dvostruke standarde Pariza"

Izvor: BKTV News, 27.Apr.2017

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov rekao je u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da je odluka francuskih vlasti da puste na slobodu Ramuša Haradinaja ispolitizovana i da ona svedoči o dvostrukim standardima Pariza...U saopštenju se navodi da su Lavrov i Vučić...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.