Lavrov: Ujedinjenje Evrope bez Rusije ili protiv nje uvek tragično

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ujedinjenje Evrope bez Rusije ili protiv nje uvek tragično

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov kaže da su zapadni pokušaji isključivanja Rusije iz procesa oblikovanja evropske i globalne politike vodili nebrojenim istorijskim tragedijama tokom vekova i smatra da je trajnu stabilnost moguće postići samo saradnjom.

Kako prenosi "Raša tudej", Lavrov je u autorskom članku u magazinu "Raša in global afers" naglasio istorijsku važnost ruske spoljne politike tokom poslednjih 1.000 godina, tvrdeći da je ruska politika uvek bila zasnovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na očuvanju krhke ravnoteže mira i stabilnosti u međunarodnim odnosima.

Lavrov navodi da su svi pokušaji izolovanja Moskve kao velike svetske sile vodili istorijskim porazima i bezbrojnim ljudskim žrtvama.

"U poslednjih najmanje dva veka svaki pokušaj ujedinjenja Evrope bez Rusije ili protiv nje, neizbežno je vodio strašnim tragedijama, čije su posledice uvek bile prebrođene odlučnim učešćem naše zemlje", ocenjuje Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije kaže da je ta država kao najveća na svetu i sa jedinstvenom "kulturnom matricom", uvek sledila sopstvene nacionalne interese, ali da je u isto vreme služila kao most između Istoka i Zapada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SERGEJ LAVROV: Ujedinjenje Evrope bez Rusije uvek bude tragično

Izvor: Kurir, 03.Mar.2016

Šef ruske diplomatije kaže da su zapadni pokušaji isključivanja Rusije iz procesa oblikovanja evropske i globalne politike vodili nebrojenim istorijskim tragedijama tokom vekova i smatra da je trajnu stabilnost moguće postići samo saradnjom...#Lavrov: Attempts to unite Europe without Russia ended...

Nastavak na Kurir...

Lavrov: Ujedinjenje Evrope bez Rusije uvek bude tragično

Izvor: Blic, 03.Mar.2016

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da su zapadni pokušaji isključivanja Rusije iz procesa oblikovanja evropske i globalne politike uvek vodili nebrojenim istorijskim tragedijama tokom vekova i smatra da je trajnu stabilnost moguće postići samo saradnjom...Kako prenosi "Raša tudej", Lavrov...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.