Lavrov: „Šestorka“ nije razgovarala o raketnom programu Irana

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: „Šestorka“ nije razgovarala o raketnom programu Irana

23.04.2014. -

Raketni program Irana nikada nije bio tema pregovora sa „šestorkom“ međunarodnih posrednika (SAD, Velikom Britanijom, Francuskom, Nemačkom, Kinom i Rusijom), izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u razgovoru sa novinarima u Moskvi.

U novembru 2013. u Ženevi„šestorka“ i Iran su se dogovorili o zaustavljanju na šest meseci iranskog atomskog programa u zamenu za delimično ukidanje sankcija SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Evropske unije. Dogovor je na snazi od 20. januara 2014.

Zvanični Vašington je u februaru 2014. izjavio da se na pregovorima sa Iranom mora razmotriti pitanje njegovih balističkih raketa.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.