LSV na lokalu i Pokrajini samostalno, na republičkim sa DS

Izvor: Blic, 14.Mar.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV na lokalu i Pokrajini samostalno, na republičkim sa DS

Novi Sad - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nastupiće na pokrajinskim i lokalnim izborima samostalno, a na izborima za republički parlament u koaliciji koju predvodi Demokratska stranka (DS), izjavila je danas portparolka te stranke Aleksandra Jerkov.

Jerkov je na konferenciji za novinare kazala da LSV smatra da DS treba da kandiduje budućeg premijera Srbije i ocenila da jedino koalicija oko DS može da obezbedi nesmetan nastavak evro-integracije zemlje.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je navela da postoji mogućnost da na lokalnim izborima u Novom Sadu sa LSV nastupi i Srpski pokret obnove (SPO), u koaliciji u kojoj će LSV biti "veći partner" ili će kandidati SPO biti na listi LSV.

Najavila je da je lider te stranke Nenad Čanak "spreman da preuzme odgovornost" za funkciju predsednika Vlade Vojvodine.

- On je ličnost koja svojim integritetom i uticajem može da uradi mnogo više za Vojvodinu, nego oni koji ni u sopstvenoj stranci ne mogu da se izbore da se njihovo mišljenje uvaži - kazala je Jerkov.

Ona je ocenila da će kampanja u Vojvodini obilovati obećanjima boljeg života gradjana i veće autonomije Vojvodine, ali je ukazala da većina stranaka - izmedju centrale u Beogradu i interesa Vojvodjana - uvek izabere interes centrale u Beogradu.

Jerkov je dodala da će Čanak biti nosilac liste LSV na lokalnim i na pokrajinskim izborima.

Najavila je da će ona biti kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada, dok će zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš biti kandidat za gradonačelnika Zrenjanina.

- Nisu građani Beograda krivi što žive bolje od građana Novog Sada i Zrenjanina. Za razliku od gradonačelnika dva najveća vojvođanska grada, gradonačelnik Beograda je radio na tome da njegovi sugrađani žive bolje - kazala je Jerkov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: "Pavličiću, moralo je hrabrije"

Izvor: Radio 021, 14.Mar.2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalnim i pokrajinskim izborima nastupiće samostalno, dok će na republičkom nivou ići sa koalicijom okupljenom oko Demokratske stranke.

Nastavak na Radio 021...

DS: LSV SE SETI VOJVODINE SVAKE ČETIRI GODINE

Izvor: Kurir, 14.Mar.2012

U saopštenju se ironično navodi da je DS s "ushićenjem i olakšanjem" primio izjavu Aleksandre Jerkov da je Nenad Čanak "spreman da preuzme odgovornost" za funkciju predsednika Vlade Vojvodine..NOVI SAD - Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) je večeras kritikovao Ligu socijaldemokrata Vojvodine...

Nastavak na Kurir...

SNP Naši ostatke spaljene zastave predali LSV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2012, 12:26

NOVI SAD -..Aktivista Srpskog narodnog pokreta Naši Stefan Petrović, koji je osuđen na 15 dana zatvora zbog paljenja zastave Vojvodine, ponovo je uhapšen danas u 10.40 zbog posete prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine...Aktivisti Srpskog narodnog pokreta Naši poklonili su juče Ligi socijaldemokrata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.