LDP organizovao Šetnju za Zorana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP organizovao "Šetnju za Zorana"

BEOGRAD -

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je od ubistva Zorana Đinđića prošlo dosta godina, ali da to vreme nije umanjilo značaj ideja koje simbolizuje ubijeni srpski premijer.

"Verujem da je devet godina Srbiji bilo dovoljno da nauči mnogo toga na lekcijama koje nam je ostavio Zoran Đinđić", rekao je Jovanović u dvorištu Vlade Srbije, posle polaganja cveća na mestu na kome je ubijen Đinđić.

Jovanović je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao da se mnogi danas pitaju da li bi Srbija bila drugačija da Đinđić nije ubijen, ocenivši da bi Srbija bila mnogo bolja da je nastavila putem kojim je išla do 12. marta 2003. godine.

"Život u Srbiji koju je video Zoran Đinđić nije bio život bez problema, već život sa jasnim ciljem u kome se izazovima išlo u susret", istakao je on.

Odgovarajući na pitanje u vezi s političkom pozadinom ubistva Đinđića, Jovanović je istakao da "pred svaki 12. mart slušamo izjave čelnika ove zemlje u kojima se zaklinju da će rasvetliti političku pozadinu njegovog ubistva".

"Od istine se ne može pobeći i to neće uspeti ni onima koji se danas osećaju lagodno. Jadna je Srbija u kojoj onaj koji je najodgovorniji za stvaranje atmosfere u kojoj je jedino logično bilo ubiti Zorana Đinđića ne mora čak da odgovori ni na jedno pitanje", smatra Jovanović.

On je rekao da su svi akteri pobune JSO dali iskaze, a da "(Vojislav)Koštunica piše knjige u kojima voli Zorana (Đinđić) koga je ubijao dok je bio živ".

Upoređujući današnju šetnju s nekadašnjim šetnjama koalicije "Zajedno", predsednik SPO-a i jedan o lidera Preokreta Vuk Drašković je rekao da politička pozadina ubistva srpskog premijera neće biti otkrivena sve dok ne budu otvoreni tajni dosijei.

Drašković je dodao da dosijei neće biti otvoreni sve dok ne dođe do radikalne promene Srbije i dok pravila i principi Evrope na zavladaju i u našoj zemlji.

Oko 20.000 građana krenulo je oko 12 sati ispred sedišta LDP-a u Siminoj ulici u šetnju "Za Zorana" do Vlade Srbije, u znak sećanja na ubijenog premijera Đinđića.

Građani u tišini, bez transparenata i skandiranja, šetaju, noseći bedževe "Preokreta" na kojima piše "Istina", a pokretačka snaga ovog događaja je Đinđićev citat "Srbija će biti bolja nego što jeste, ako svi budemo bolji nego što jesmo".

Na čelu kolone, noseći crvene i bele ruže, nalaze se Jovanović, Drašković, predsednik SDU Žarko Korać i Dragan Milovanović iz Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata.

Posle polaganja cveća u dvorištu Vlade Srbije na mesu gde je Đinđić ubijen, kolona građana krenula je ka Novom groblju gde će u Aleje velikana posetiti Đinđićev grob.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠETNJA U ZNAK SEĆANJA NA ĐINĐIĆA

Izvor: Kurir, 10.Mar.2012

BEOGRAD - Više hiljada građana okupilo se danas ispred sedišta Liberalno-demokratske partije (LDP) u Siminoj ulici, odakle su krenuli u šetnju "Za Zorana", koju organizuje ta stranka, u znak sećanja na ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića...BEOGRAD - Oko 20.000 ljudi učestvovalo je danas...

Nastavak na Kurir...

Hiljade građana u "Šetnji za Zorana"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2012

BEOGRAD -..Blizu 20 hiljada građana učestvovalo je danas u memorijalnoj “Šetnji za Zorana” koju je organizovala Liberalno demokratska partija. Đinđićev citat “ Srbija će biti bolja nego što jeste, ako svi budemo bolji nego što jesmo”- bio je moto memorijalne šetnje...Lider Liberalno-demokratske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Devet godina od atentata na Zorana Đinđića: Vizionar hrabrog srca (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2012, 10:38

U ponedjeljak, 12. marta, navršava se devet godina otkako je u dvorištu zgrade Vlade Srbije u Beogradu ubijen Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije i predsjednik Demokratske stranke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.